Yksinpurjehtija Huusela lähti komeassa saattueessa

Ari Huusela lähdössä maailmalle. Kuva: Jari Salo / Sailing Images

Ensimmäisenä pohjoismaalaiskipparina Vendée Globe maapallon ympäri yksinpurjehduskilpailuun osallistuva Ari Huusela irrotti eilen illalla köydet, vilkutti näkemiin ja aloitti siirtopurjehduksen kohti Ranskaa.

Lähtö Suomesta oli Huuselalle ja hänen tiimilleen poikkeuksellisen merkittävä. Kolmen vuoden kova työ konkretisoitui nyt pisteeseen, josta on enää hyvin lyhyt matka itse pääkoitokseen – ikoniseen yksinpurjehduksen kuninkuuskilpailuun.

”Vähän kummalliselta tämä nyt tuntuu. Jokasyksyistähän tämä lähteminen on ollut. Nyt kaikki on yhtäkkiä niin paljon isompaa ja lopullisempaa. Ennen pääsin käymään kotona siirtopurjehduksen ja kisan välissä. Koronan takia se ei nyt näytä mahdolliselta. Voikin olla, että pääsen Suomeen seuraavan kerran vasta ensi vuoden helmi-maaliskuussa”, pohti Huusela ennen lähtöä.

Kotisataman HSK:n laiturilla kumppanit, läheiset ja kannustajat, Suomen Alppimaajoukkueen edustajat sekä seuran kommodori kävivät toivottamassa hyvää matkaa ja juhlistamassa köysien irrottamista. Imoca Starkin tervehdyskierrosta oli Hernesaaren rantaan kokoontunut katsomaan suuri määrä huurraajia ja merellä oli arviolta yli parisataa venettä saattamassa Huuselaa miehistöineen matkaan.

Ari Huusela oli silminnähden liikuttunut väenpaljoudesta ylilentoineen ja jo maapallon ympäri yksin kisanneen purjehtija Tapio Lehtisen organisoimine laulutervehdyksineen.

Siirtopurjehduksen määränpää on Ranskan Caen, missä veneelle tehdään vielä perusteellinen huolto ja kölin vaihto. Kisakylässä Les Sables d’Olonnessa on kippareiden ja veneiden oltava 16.10. mennessä. Silloin alkavat kisakatsastukset ja kisakylä aukeaa sitä seuraavana päivänä.

”Arvioin, että olemme perillä noin viikossa. Miehistönä minulla on tiimissä projektin alusta asti mukana ollut, tällä veneellä paljon purjehtinut ja aiemmissakin kisoissa vahvasti auttanut porukka; lentäjäkollega Jukka Jaskari, Ranskassa asuva Marianna Puuperä ja it-spesialisti Jari Selin, Huusela kertoo.

Video startista (kuvaaja Erik Lähteenmäki

Lisätietoa:
www.arihuusela.com
www.facebook.com/arihuusela.fi
www.twitter.com/arihuusela
www.instagram.com/arihuusela.oceanracing/
www.vendeeglobe.com

banner-980x400