Vuoden Vierasvenesatama 2016 -voittajat Kökarin Sandvik ja Kuhmoisten Sahanranta

Vuoden vierasvenesatama 2016 -voittajat Kökarin Sandvik ja Kuhmoisten Sahanranta. © Messukeskus Helsinki

Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n järjestämässä Vuoden vierasvenesatama -äänestyksessä haettiin tänä vuonna ensi kertaa veneilijöiden suosikkia sekä rannikkoalueelta että Järvi-Suomesta.

Voittajiksi selvisivät Sandvik Kökarissa sekä jo toistamiseen Kuhmoisten Sahanranta. Vuoden Vierasvenesatama palkitaan vuosittain Vene Båt -messujen yhteydessä.

Veneilijöiden palautteissa ja kommenteissa korostui kummassakin tapauksessa erityisesti ystävällinen, motivoitunut ja avulias henkilökunta sekä kaunis sijainti ja ympäröivä luonto. Satamien siistejä huoltotiloja ja monipuolisia oheispalveluja kiiteltiin myös laajasti.

Vuoden vierasvenesatama -palkinnolla innostetaan vierasvenesatamia kohentamaan palveluitaan. Palkinnon voittaneet vierassatamat ovat esillä messuilla omalla osastollaan. Palkintoon sisältyy satamatoiminnan kehittämiseen tarkoitettu Suomen Messusäätiön myöntämä 2 500 euron palkinto kummallekin voittajalle.

Vuoden vierasvenesatama 2016 –äänestykseen 15.6.–31.10.2015 osallistui noin 1 200 veneilijää, missä on lisäystä edelliseen vuoteen kolmannes. Satamien keräämä kokonaisäänimäärä oli lähes 2 500, missä kasvua edelliseen vuoteen on 60 prosenttia. Äänestettäviä satamia oli tällä kertaa noin 500, ja ne jakaantuivat tasan kummankin alueen kesken. Äänestyksessä olivat mukana kaikki viralliset vierasvenesatamat, jotka tarjoavat yöpymiseen soveltuvia vieraspaikkoja laituriltaan ja käymälän vieraiden käyttöön.

Äänestyksessä veneilijät kertovat ensin, missä satamissa ovat kuluneella kaudella vierailleet ja nimeävät näistä suosikkinsa. Rannikkoalueella äänet jakautuivat 160 sataman ja sisävesillä 100 sataman kesken. Voittajat erottuivat joukosta, mutta hajonta oli suurta varsinkin rannikolla.

Vuoden Vierassatama -palkinto luovutettiin voittajille Vene Båt –messuilla 12.2.2015 klo 11.15 osastolla 3d39.

Suomen Purjehdus ja Veneilyn venesatamakomitea jakoi lisäksi kunniamaininnat kahdelle satamalle. Kunniamaininnan saivat tänä vuonna Örö (rannikkoalue), ja Saaristoranta, Liperi (Järvi-Suomi).

banner-980x400