Vilskettä vesillä – uusi suomalainen lastenkirjasarja vesiurheilusta

Uuden, turvalliseen vesilläliikkumiseen innostavan ”Vilskettä Vesillä” -lastenkirjasarjan ensimmäinen osa ilmestyy jouluksi. Vaahtopäät Purjehdusleirillä opettaa mieleenpainuvalla tavalla hauskalla ja todenmukaisella tarinalla purjehduksen perusteet. Kirja hälventää lajin harrastamiseen kohdistuvia ennakkoluuloja ja innostaa vesille.

Hauskassa Vaahtopäät Purjehdusleirillä -kirjassa kuusi alakouluikäistä lasta tutustuu toisiinsa purjehdusleirillä. He opettelevat yhdessä leirielämää ja jollapurjehduksen alkeita. Leirillä he oppivat huolehtimaan itsestään, huomioimaan toisiaan ja käsittelemään omia tunteitaan turvallisten ohjaajien Sisun ja Mariannen kanssa. Tarina kuvataan lasten silmin.

”Kirjaidea lähti liikkeelle omasta tarpeestani, koska en löytänyt lapselleni sopivaa purjehdusopetuskirjaa”, esikoiskirjailija Lissu Suursalmi kertoo. Hän on purjehdusohjaaja ja viestinnän ammattilainen, joka uskoo hauskan tarinan opettavan kuin itsestään vaikeasti hahmotettavia asioita.

Kirja perustuu Kantvikin Purjehtijat ry:n Porkkalassa järjestämään purjehdusleiriin, jossa Lissu on toiminut ohjaajana. Tähän 64-sivuiseen kovakantiseen kirjaan on koottu parhaita muistoja ja tilanteita kuudelta purjehdusleiriltä.

Esikoiskirjailijan rohkea tavoite

Tavoitteena Lissu Suursalmella on innostaa lapsia harrastamaan vesiurheilua ja tuplata purjehtivien lasten määrä Suomessa jo tulevana vuonna.

”Kun lapset lukevat tämän havainnollisesti kuvitetun tarinakirjan ennen purjehduskurssia, he oppivat nopeammin ja kokevat enemmän onnistumisia. Lapsia on huomattavasti helpompaa ja hauskempaa opettaa, kun he jo tuntevat purjehduksen termistöä ja tietävät mitä alkeiskurssilla opetellaan”, hän perustelee.

Kurssikirjaksi ja lukukirjaksi ala-asteelle

Kirjan purjehdusopetus perustuu Suomen Purjehdus ja Veneily ry -kattojärjestön viralliseen purjehduksen opetusmalliin. Tästä syystä kirja soveltuu erinomaisesti purjehduskurssien innostavaksi oppimateriaaliksi.

Kirja helpottaa lasta oppimaan nopeammin ja vaivattomammin. Ohjaajat saavat kirjasta tukea työlleen ja konkreettisia opetusideoita. Kirja toimii mainiona ympäristöarvoja, käytöstapoja ja lajitietoutta lisäävänä kirjana alakoululaisen hyötylukemistoon.

Yhtä lailla kirja soveltuu ala-asteelle uudeksi lajituntemusta lisääväksi pirteäksi lukukirjaksi. Kirjan rikas kieli on suomen- ja ruotsinkielten äidinkielenopettajien tarkistamaa.

Tarinaa tukeva kuvitus ja taitto

Kirjan humoristinen, havainnollinen kuvitus, puhekuplat ja muistilaput sekä mielenkiintoinen taitto on ammattilaisen, Pekka Rahkosen, käsialaa. Pekka tunnetaan oppikirjojen, sarjakuvien ja pilapiirrosten nerokkaana kuvittajana. Yhdessä kirjailijan kanssa suunniteltu havainnollinen kuvitus ja taitto houkuttelevat alakoululaiset unelmoimaan purjehtimisesta.

Kirjat julkaistaan suomen- ja ruotsinkielisinä

Koska lähes puolet suomalaisista purjehdusta harrastavista lapsista puhuu ruotsia äidinkielenään, kirja käännettiin heti myös ruotsiksi. Kirjan ruotsinkielinen nimi on Våghalsarna på seglingsläger. Käännöksen mahdollisti Suomen Optimistijollaliitton taloudellinen tuki.

Vaahtopäät purjehdusleirillä on loistava joululahja kaikille lapsille, niin maakravuille kuin veneilijöille. Kirjan hinta on verkkokaupasta 25 € ja kirjat tulevat myös kirjakauppamyyntiin.

Kirjat kustantaa uusi pienkustantamo Bavion Books. Kirjoja on tilattavissa suomeksi ja ruotsiksi osoitteesta:
https://holvi.com/shop/vaahtopaat

Lisätietoa toiminnasta:
www.vaahtopaat.fi

Pro Sail

banner-980x400