Venemessujen Purjehdussatama teemoittaa päivänsä

Vene 19 Båt -messujen Purjehdussatamassa 8. – 17.2.2019 Messukeskuksessa Helsingissä kerrotaan purjehdustarinoita kaukaisilta meriltä ja huolehditaan Itämerestä. Messuilla kuullaan kuumimmat veneilyuutiset ja viihdytään perheen kanssa sunnuntaisin.

Maanantaina 11.2. teemana on veneen huolto, tiistaina 12.2. purjehduksen aloittaminen ja matkapurjehdukset, keskiviikkona 13.2. on matkapurjehduspäivä ja torstaina 14.2. kilpapurjehdusilta. Viikolla ohjelma painottuu iltapäiviin. Yleisö ja erityisesti lapset pääsevät purjehtimaan radio-ohjattavilla sekä optarilla lähes koko ajan messuilla. Maanantaista torstaihin alle 15-vuotiaat pääsevät venemessuille veloituksetta.

”Purjehdussatama tuo esille purjehtimista erilaisista näkökulmista. Ohjelmaa on niin aloittelijoille kuin kokeneille purjehtijoillekin. Purjehdussatamassa kerrotaan, miten unelmista on tehty totta. Viikonloppuisin lauantaina ja sunnuntaina ohjelmaa on aamusta iltaan, viikolla ohjelma painottuu myöhäiseen iltapäivään. Odotettavissa on upeita tarinoita, joita kertomassa ovat julkisuuden henkilöt ja purjehtijalegendat”, kertoo purjehtija Samuli Leisti, joka on koonnut ohjelman.

”Itämeri on teemana jo kolmannen kerran venemessuilla ja teema vahvistuu vuosi vuodelta. Avajaispäivänä julkaistaan aivan uusi projekti tähän liittyen. Uskon siihen todella vahvasti. Vene 19 Båt -messujen ohjelma-aikataulu julkaistaan vuoden vaihteessa.”

Tekoja Itämeren puolesta, uusi ympäristöpalkinto

Isona aiheena Purjehdussatamassa on Puhdas Itämeri. Venemessuilla julkaistaan avajaispäivänä 8.2. uusi kansainvälinen projekti merien puhtauden puolesta. Projekti on esillä myös Puhdas Itämeri -teemapäivänä 15.2., jolloin jaetaan ensimmäistä kertaa Suomen Messusäätiön 5000 euron tunnustus Pelasta Itämeri. Venemessujen kumppani Baltic Sea Action Group kertoo Purjehdussatamassa, mitä voidaan tehdä Itämeren hyväksi. Sinileväkesästä ja tulevaisuuden näkymistä kertoo John Nurmisen Säätiön edustaja ja Pidä Saaristo Siistinä ry kertoo 50-vuotisesta historiastaan. Teemapäivän päättää ympäristöteemainen paneeli.

Haaveista totta – tarinoita maailman meriltä

Venemessut seuraa maailmalla purjehtivien yksinpurjehtija Ari Huuselan ja perheensä kanssa purjehtivan Tuomo Meretniemen elämää. Molemmat kertovat kuulumisiaan venemessuilla. Esiintymässä on myös purjehtijat Ilkka Liukkonen ja Kalevi Westersund sekä Iiriksellä maailman merillä purjehtineet Johanna ja Timo Vesalainen. Seikkailijapurjehtija Kari ”Ruffe” Nurmi kuuluu niinikään venemessujen vakiokalustoon ja tulee tälläkin kertaa kertomaan omia kuulumisiaan.

Kilpapurjehdus torstaina ja perhepäiviä sunnuntait

Kilpapurjehdusillassa käydään läpi Avomeripurjehtijoiden kilpailukalenteria, puhutaan turvallisuudesta, veneen optimoinnista tasoituskilpailuihin, kilpapurjehdustekniikasta sekä menestyvästä tiimistä ja veneestä.

Venemessujen ensimmäisenä sunnuntaina 10.2. perhepäivässä tuodaan esille lasten purjehduskoulutusta ja paikalla on nuorten juniorijoukkuepurjehduksen mestareita. Toisena sunnuntaina 17.2. on purjehduskoulutusviestinnän lisäksi muun muassa Micro Magic Vene 19 Båt -purjehduskilpailuista.

Venemessuilta innostusta veneilyyn

Vene 19 Båt -messut järjestetään pe-su 8. – 17.2.2019 Messukeskuksessa Helsingissä. Messukeskus järjestää Pohjois-Euroopan suurimman veneilytapahtuman Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimeksiannosta 50. kerran. Vene 19 Båt –messut tuo esille Baltic Sea Action Groupin toimintaa ja tuo tapahtumaan entistä enemmän Itämeri-sisältöä. Messujen pääyhteistyökumppani on Mercedes-Benz.

Aukioloajat (avoinna kaikille)
pe 8.2. klo 11-19
la-su 9. – 10.2. klo 10-18
ma-pe 11. – 15.2. klo 11-19
la-su 16. – 17.2. klo 10-18

Liput ennakkoon edullisemmin:
http://shop.messukeskus.com

Pääsyliput ovelta aikuiset 19 e/ lapset ja erikoisliput 12 e. Ennakkoon ostettuna 16 e/10 e.

Ryhmäliput ovelta 12 e/hlö ja ennakkoon ostettuna 10 e/hlö, ryhmässä min 10 hlöä.

UUTTA: Maanantaista torstaihin (11. – 14.2.) alle 15-vuotiaat pääsevät maksutta messuille.

www.venemessut.fi

#venemessut

Pro Sail

Lähde: Messukeskuksen tiedote

banner-980x400