Veneilyn superviikonloppu Kuopiossa kesäkuussa

Tänä kesänä Suomen purjehdusliigan osakilpailu purjehditaan myös Kuopiossa. © Esko Kilpi

Kuopion matkustajasatamassa järjestetään 18.–19.6.2016 todellinen veneilyn superviikonloppu.

Viikonlopun aikana purjehditaan Suomen purjehdusliigan Kuopion osakilpailu ja lauantaina on mahdollista päästä koeajamaan kesän kuumimpia veneuutuuksia Kuopio Veneilee –tapahtumassa.

Purjehdusliiga tuo huippupurjehtijat Kuopioon

Euroopassa suureen suosioon noussut purjehdusliiga rantautui viime kesänä Suomeen ja tulevana kesänä Suomen purjehdusliigan osakilpailu purjehditaan myös Kuopiossa. Purjehdusliiga koostuu neljästä ympäri Suomea purjehdittavasta osakilpailusta, jossa Suomen parhaimmat purjehdusseurat kisaavat toisiaan vastaan mestaruudesta ja pääsystä kansainvälisiin Champions League -kilpailuihin. Liigaan osallistuu tänä vuonna 12 seuraa ja mukana on myös Kuopion Pursiseuran joukkue.

”Purjehdusliigan hienous piilee siinä, että se kattaa koko maan ja yhdistää pursiseuroja. Lisäksi liiga kiinnostaa ja innostaa purjehtijoita – mestaruudesta tullaan todellakin taistelemaan”, pohtii Suomen purjehdusliigan projektijohtaja Gedi Lindahl.

Purjehdusliigan tarkoitus on olla kiinnostava niin purjehtijoille kuin yleisölle. Kilpailumuoto on nopeatempoinen ja rata sijaitsee lähellä rantaa. Kerrallaan radalla on kuusi venettä kilpailemassa toisiaan vastaan ja miehistöjä/seuroja vaihdetaan nopeaan tahtiin vesillä. Yhden viikonlopun aikana näitä seurojen välisiä purjehduksia on useita kymmeniä ennen kuin voittajaseura selviää.

Viime vuoden pilottikaudesta on otettu paljon oppia, ja tänä vuonna panostetaan myös tapahtumapuolelle. Luvassa on todellista urheiluhuumaa, kun osakilpailut tuodaan lähelle kaupunkien keskustoja.

”Kuopion osakilpailun aikaan kaupungissa on paljon muitakin tapahtumia, kuten Kuopio Tanssii ja Soi sekä Kuopio Veneilee. Ahvenanmaalla ja Lahdessa kilpaillaan kaupunkien keskiöissä samalla periaatteella kuin Kuopiossa. Liiga huipentuu Raumalle, missä on luvassa festivaalitunnelmaa”, Lindahl riemuitsee.

Kuopio Veneilee tarjoaa mahdollisuuden testata veneitä

Kuopio Veneilee -tapahtuma järjestetään nyt toista kertaa ja tänä vuonna tapahtumapaikkana toimii Kuopion matkustajasatama. Tapahtumassa kävijät pääsevät koeajamaan markkinoiden uusimpia venemalleja ja tutustumaan erilaisiin vesiurheiluaktiviteetteihin. Menossa on mukana venealan yrittäjiä sekä muita toimijoita ja tahoja.

Viime kesänä ensimmäistä kertaa järjestetty Kuopio Veneilee –tapahtuma keräsi tapahtumapaikkana tuolloin toimineeseen Pirttiniemen veneilykeskukseen pitkälle toista tuhatta veneilystä kiinnostunutta ja odotettavissa on, että tulevana kesänä keskeisempi tapahtumapaikka houkuttelee paikalle huomattavasti isomman kävijämäärän.

Lisätietoa:
www.spv.fi/purjehdusliiga
www.kuopioveneilee.fi

Pro Sail

Lähde: Kuopio-Tahko tiedote

banner-980x400