Vene 17 Båt uudistuu

Pohjois-Euroopan suurin veneilytapahtuma Vene 17 Båt -messut esittelee 10. – 19.2.2017 Messukeskuksessa Helsingissä laajan kattauksen erikokoisia veneitä sekä tarvikkeita ja varusteita. Tapahtumassa ovat esillä myös tällä kertaa vahvasti vesiharrastukset ja kalastus. Venemessut täyttää kaikki Messukeskuksen seitsemän hallia.

Venemessulla on neljä ohjelma-aluetta; Uusi Aalto -alue, Purjehdusmaailma, Veneilyn palvelusatama ja Kalastusalue. Kaikilla alueilla tapahtuu päivittäin. Tällä kertaa tarjolla on myös uudenlaista teemoitettua ohjelmaa arki-iltoina, töiden jälkeen klo 17-20, jolloin pääsyliputkin maksavat vain 13 e. Maanantaina 13.2. teemana on Suomi 100 vuotta, tiistaina 14.2. Ihanat naiset kannella, keskiviikkona 15.2. Windy Day ja torstaina 16.2. Ilta kalassa. Illat tuovat teemojen mukaista ohjelmaa mm. ystävänpäivänä 14.2. Ihanat naiset kannella -teemailtana kuullaan naisten purjehdustarinoita kisoista ja purjehdusmatkoilta sekä rohkaistaan naisia mukaan veneilyn pariin ja vaikkapa kimppaveneen ostoon.

Sata vuotta täyttävä Suomi näyttäytyy venemessuilla entistä laajempana klassikkovenealueena. Messuilla on myös mm. kilpamoottorivenenäyttely sekä Horisontti-ryhmän juhlavuoden valokuvanäyttely.

Uusi Purjehdusmaailma ja tuttu Purjehdussatama

Purjehdussataman ympärille on rakennettu Vene 17 Båt -messuille kokonainen Purjehdusmaailma, jossa esitellään Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n luokkaliittojen upeita purjeveneitä. Viime kerralla ensimmäistä kertaa esitellyt Foiling-veneet ovat nyt entistä näyttävämmin esillä messuilla, jonne tuodaan kolme foilaavaa kahden hengen katamaraania Nacra 15, Nacra 17, Nacra 20 ja kolme yhden hengen foilaavaa Moth-venettä. Lisänä avomerikilpaveneistä messuilla on mukana Ramdata, Salona 37. Alueella on tuulikone ja sinne rakennetaan vesiallas, jossa lapset voivat kokeilla optimistijollaa ja aikuiset radio-ohjattavia purjeveneitä. Luvassa on myös purjehduksen haastekisoja messujen aikana.

Purjehdussatamassa kuullaan purjehdustarinoita kisoista ja matkoilta. Siellä kerrotaan myös mm. purjehtimisen aloittamisesta ja erilaisista tapahtumista. Vieraana on kotimaisia ja kansainvälisiä huippupurjehtijoita eri luokista kuten Mischa Heemskerk, foilaavien katamaraanien expertti, suunnittelija ja tuore maailmanmestari vuodelta 2016, kotimaisesta Foiling Center konseptista kertoo Samuli Leisti ja yksinpurjehduksen kuninkuusluokasta Imoca 60 paikalla kertomassa on Ari Huusela. Lisäksi kuulemme tunnelmat maailmanympäri perheen kanssa purjehtivalta Tuomo Meretniemeltä sekä Baltian vierasvenekohteista on kertomassa Kalevi Westersund.

#Venda symposium on nyt Sailing Team Finland Symposium

Sailing Team Finland Symposium 11.2. klo 14-18 tarjoaa sukelluksen venemessuilla huippu-urheilun ytimeen; miltä tuntuu haastaa itsensä äärirajoille, millainen motivointi auttaa mestariksi, miten rakentuu toimiva tiimityö ja millainen korkeakoulu urheilu on elämään. Puhujina muun muassa Thomas Johanson, Hjallis Harkimo, Ari Huusela, Sari Multala, Silja Frost (os. Lehtinen), Silja Kanerva, Mikaela Wulff, Tuuli Petäjä-Sirén ja Tapio Nirkko.

Symposiumin tuotto (lippu 80 e) ohjataan lyhentämättömänä Suomen purjehdusmaajoukkueen Tokio 2020 -projekteihin.

Messukeskus järjestää Pohjois-Euroopan suurimman veneilytapahtuman Vene 17 Båt -messut Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimeksiannosta 10.–19.2.2017 Messukeskuksessa Helsingissä. Venemessut järjestetään nyt 48. kertaa. Vuonna 2017 venemessut tuo esille Suomen Meripelastusseuran toimintaa. Pääyhteistyökumppani on Volvo Car Finland Oy Ab.

Pääsylippujen hinnat
Aikuiset 18 e, iltalippu ma-to klo 17 jälkeen 13 e
Lapset (7-15v), eläkeläiset, varusmiehet, opiskelijat 11 e
Perheliput (max 2 aikuista ja alle 16 v. lapset) 39 e
Ryhmälippu (väh 10 hlöä) 11 e/hlö

Pääsyliput edullisemmin etukäteen verkkokaupasta http://shop.messukeskus.com
16 e / 9 e / 36 e / 9 e

Vene 17 Båt aukioloajat yleisölle
perjantai 10.2. klo 14-18 (Trade Day kutsulla klo 10-14)
la-su 11.–12.2. klo 10-18
ma-pe 13.–17.2. klo 11-20
lauantai 18.2. klo 10-18
sunnuntai 19.2. klo 10-17

www.venemessut.fi

#venemessut

Pro Sail

Lähde: Messukeskuksen tiedote

banner-980x400