Uiva 2016 Flytande -näyttely 18. – 21.8.

Helsingin Uiva venenäyttely järjestetään 18-21.8. Lauttasaaressa.

Purjeveneitä on esillä yhteensä 20 ja pien- sekä moottoriveneitä on viidessä eri laiturissa ja maissa yhteensä 239. Veneilytarvike- ja varusteosastoja on yli 60.

Yhdeksättätoista kertaa HSK:n kerhosatamassa järjestettävä näyttely on maamme ylivoimaisesti tärkein uiva venenäyttely. Maaosastoilla ja tarviketeltoissa ovat esillä venealan tarvikkeet, moottorit ja palvelut noin 2200 neliömetrin laajuisella alueella. Näytteilleasettajamäärä on 117 (tiedot perustuvat tilanteeseen 9.8.2016).

Helsingin uivassa venenäyttelyssä on veneiden ja tarvikkeiden lisäksi paljon muutakin veneilyyn liittyvää näkemistä ja tekemistä:

Venemestari-lehti toteuttaa näyttelyn ohjelmalavalla päivittäin työnäytökset, joissa perehdytään muun muassa moottorin syyshuoltoon ja talvitelakointiin sekä lujitemuovi- ja alumiiniveneen rungon hoitoon ja kiillotukseen.

Suomen Purjehdus ja Veneily (SPV) ja Vesisankarit kutsuvat perheet ja nuoret kokeilemaan purjehdusta ja veneilyä Uiva 2016 näyttelyosastolleen. Osastolla niin lapset kuin aikuisetkin pääsivät tekemään erilaisia vesillä liikkumiseen liittyviä tehtäviä. Lisäksi tarjolla on kumiveneenajoa yhdessä ohjaajan kanssa. Vesisankarit lainaavat veneilyliivit ajoharjoitteluun.

Rajavartiolaitos toteuttaa helikopterin avustamana pintapelastusnäytöksen sekä lauantaina että sunnuntaina klo 13.00.

Uivassa esitellään myös Suomen olympiapurjehdusjoukkueen veneet. Lisäksi Meripelastusseura, Suomenlahden Merivartiosto ja Venepoliisi ovat mukana näyttelyssä aluksillaan. Mukana Uivassa ovat myös Meripartiolaiset, jotka kertovat toiminnastaan omalla Jon31-aluksellaan. Saaristolääkärien punkkibussista saa näyttelykäynnin yhteydessä kätevästi rokotukset puutiaisaivokuumetta vastaan.

Uiva on avoinna torstaina ja perjantaina 18.–19.8. klo 12–20 sekä lauantaina ja sunnuntaina 20.–21.8. klo 10–18. Lipunmyynti lopetetaan puoli tuntia ennen näyttelyn sulkemista. Liput: aikuiset 15 euroa, lapset (7–15 v) 5 euroa, alle 7-vuotiaat vanhempien seurassa ilmaiseksi.

Helsingin uivaan venenäyttelyyn pääsee hyvin julkisilla kulkuneuvoilla (linja-autot 21V ja 21XB). Viikonloppuna on ilmainen bussikuljetus näyttelyyn 30 minuutin välein Kiasman edestä Helsingin keskustasta klo 9.30–17.30. Paluubussit Lauttasaaresta kello 11–18.30. Näyttelyyn ei valitettavasti voi tulla omalla veneellä, sillä kaikki venepaikat on varattu näyttelylle. HSK:n talvisäilytysalueella näyttelyn eteläpuolella on parkkialue, jossa maksullinen pysäköinti (vain käteisellä). Pysäköinnistä vastaa meripartiolippukunta Vikingarna.

Myös koirat ovat tervetulleita näyttelyyn, mutta koirat on pidettävä kytkettynä. Lastenvaunujen vieminen näyttelylaitureille on kielletty. Vaunuille on oma vartioitu parkki.

Näyttelyn järjestää Venealan Keskusliitto Finnboat ry.

Lisätietoa www.uiva.fi

Pro Sail

Lähde: STT Info

banner-980x400