Tuuli Petäjä-Sirén jahtaa olympiamaapaikkaa Gardalla

Tuuli Petäjä-Sirén. Kuva: Borja Carracedo / SPV

RS:X-luokan maailmanmestaruuskilpailu ja samalla olympiamaapaikkakarsinta alkaa huomenna Italian Torbolessa. Tuuli Petäjä-Sirénin tähtäimessä on saavuttaa maapaikka Tokioon, mutta nälkää riittää myös kärkikamppailuun.

”Päätavoitteeni on varmistaa paikka Tokiossa, mutta onnistuneen kesän jälkeen toiveissani on toki myös hyvä sijoitus MM-kisoista”, Petäjä-Sirén kommentoi.

”Harjoituskauteni on ollut ehjä ja sujunut suunnitelmien mukaan. Olen pystynyt hyödyntämään kotimaan kesän hyvin muiden RS:X-lautailijoiden ja valmentajani Borja Carracedon kanssa.”

RS:X-naisissa on Garda-järvellä jaossa yhdeksän maapaikkaa Tokioon. Petäjä-Sirénin lisäksi suomalaisista ovat tiistaina starttilinjalla Aleksandra Blinnikka ja Anna Haavisto. MM-regattaan on ilmoittautunut jopa 107 naispurjelautailijaa.

”Garda on todella kaunis paikka näille kisoille. Tyyppillisesti tuuli on melko reipasta, mutta heikompiakin päiviä voi olla luvassa”, Petäjä-Sirén sanoo.

Miehissä Suomea edustavat haastajamaajoukkueen Jakob Eklund ja Filip Store.

”Treeneissä on kulkenut hyvin ja kesän työ alkaa näkyä, joten ihan jees-fiiliksillä suuntaan kisaan”, Eklund sanoo.

”Odotan innolla sitä, että pääsen kilpailemaan”, Store jatkaa.

RS:X-luokan MM-kilpailut päättyvät 10 parhaan mitalilähtöön lauantaina 28. syyskuuta. Sailing Team Finlandin tiedotus seuraa kilpailua päivittäin Facebook-sivullaan ja ratkaisupäivinä mediatiedottein.

Tulokset: http://www.rsxclass.org/worlds2019/
Lisätietoa: www.sailingteamfinland.com

Pro Sail

Lähde:Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n tiedote

banner-980x400