Suomessa on jo yli 50 ympäristöystävällistä Roope-satamaa

Myös Gullkronan venesatama Nauvossa on Roope-satama. Kuva: Veera Säilä.

Kaikkien vesilläliikkujien ympäristöjärjestö Pidä Saaristo Siistinä ry saavutti 50-vuotisjuhlavuotensa tavoitteen ylittää 50 Roope-sataman rajapyykki. Ympäristöystävällisiä Roope-satamia on nyt yhteensä 53 Suomen meri- ja järvialueilla. Uusimpia Roope-satamia ovat Förby Marina Särkisalossa, Mathildan Marina Mathildedalissa, Saaristo Marina Taivassalossa ja Korpoströmin vierassatama Paraisilla.

Roope-satamaohjelma on Pidä Saaristo Siistinä ry:n suomalaisille venesatamille suunnittelema ainutlaatuinen ympäristöohjelma, jonka tavoitteena on kehittää kaikenkokoisia venesatamia erityisesti ympäristönäkökulmat ja turvallisuusasiat huomioiden. Sen tarkoituksena on ohjata myös satamien käyttäjiä ympäristöystävälliseen toimintaan.

”On ollut todella hienoa huomata, että näin suuri joukko suomalaisia venesatamia on sitoutunut aktiivisesti kehittämään toimintaansa kokonaisvaltaisen ympäristöystävälliseen suuntaan. Keskeinen ajatushan Roope-satamaohjelmassa on jatkuva kehittyminen. Tulevaisuudessa satamatoiminnoissa tullaan varmasti miettimään myös ilmastovaikutusten vähentämistä. Roope-satamaohjelma hyväksyttiin tänä vuonna myös yhdeksi laatujärjestelmäksi Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -ohjelmaan”, kertoo PSS ry:n Roope-satamaohjelman vastaava Katriina Murto.

Roope-satamaohjelman taustalla on yhdistyksen vuosikymmenten kokemus yhteistyöstä venesatamien kanssa. Roope-sataman tunnistaa salossa liehuvasta Roope-satama-lipusta.

Kaikki Roope-satamat:
www.pidasaaristosiistina.fi/ymparistotietoa/roope-satamat/roope-satamat_2019

Pro Sail

Lähde: Pidä Saaristo Siistinä ry:n tiedote

banner-980x400