Suomen suurin yhteispurjehdus rakentaa yhteisöllisyyttä koko rannikon mitalta

Pieni vene, 30 päivää, 120 hengen miehistö

Valtameri- ja seikkailupurjehduksistaan ja omaperäisistä veneilyhankkeistaan tunnettu Kari ”Ruffe” Nurmi aikoo viettää ensi kesän tiukasti rannan tuntumassa. Yhdessä koko rannikko-hankkeessa purjehditaan koko Suomen rannikko läpi 30 päivässä peräti 120 hengen voimin. Startti tapahtuu toukokuun lopulla Virolahdelta, josta matkaa tehdään päivä kerrallaan kohti pohjoista. Maali on Torniossa.

”Kun alla on pieni 9-metrinen vene, tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että joka päivä veneeseen astelee uusi 3-4 hengen miehistö. Matkaa koko purjehdukselle kertyy noin 700 merimailia, eli noin 1300 km,” Ruffe kertoo.

Ruffen tavoitteena on pestata miehistöönsä jäseniä mahdollisimman kattavasti koko reitin varrelta ja myös nostaa esiin rannikon paikkakuntia ja tehdä juttuja paikallisesti eri pysähdyspaikkakunnilla. Hankkeen sivustolle tulee hakulomake, jolla kiinnostuneet voivat hakea mukaan maksuttomalle päiväpurjehdukselle.

Merellisiä kokemuksia myös maakravuille

Mukaan lähteviltä ei vaadita aiempaa kokemusta purjehtimisesta tai veneilystä.

”Hankkeen taustalla on nimenomaan halu innostaa uusia ihmisiä veneilyn ja luonnon pariin sekä tarjota mahdollisimman monille mahdollisuus kokea Suomen saariston ainutlaatuisuus pienen purjeveneen kannelta käsin,” Ruffe painottaa.

Kari ”Ruffe” Nurmi

Sosiaalisempi tapa seilata

Kyseessä ei ole suinkaan Ruffen ensimmäinen yhteisöllinen purjehdushanke. Vuonna 2017 Ruffe vei osana Suomi100-juhlavuotta vesille 100 suomalaista. Tästä hankkeesta saadut hyvät kokemukset innostivat tekemään vielä suuremman yhteisöllisen hankkeen.

”Suomi 100 -purjehduksilla näin, miten innoissaan porukka oli ja millainen elämys se pieni purjehdus oli monelle ensikertalaiselle. Aivan mahtavia kohtaamisia! Se avasi silmät ja innosti tekemään tämänkin hankkeen,” Ruffe kuvailee.

Lisätietoja hankkeesta:
www.yhdessakokorannikko.fi
www.ruffe.fi

Pro Sail

banner-980x400