Suomelle ei vielä uusia maapaikkoja – Grönblom/Hokka alle 23-vuotiaiden ykköstiimi

Kuva: Sailing Energy

Olympiapurjehduksen Nacra 17-, 49er FX- ja 49er-luokkien MM-kilpailut ja Tokion maapaikkakarsinta päättyivät viime yönä Suomen aikaa Uuden-Seelannin Aucklandissa. Suomen parhaasta sijoituksesta (18:s) vastasi nuori 49er FX -tiimi Ronja Grönblom/Veera Hokka, joka taisteli viimeiseen lähtöön asti olympiamaapaikasta.

Ruotsi kiilasi pisteellä Suomen ohi ja nappasi näin viimeisen todennäköiseen maapaikkaan oikeuttavan sijan Aucklandista.

”Tänään tuuli kovempaa, ja vauhtimme toimi erinomaisesti. Ensimmäisessä lähdössä kaaduimme harmittavasti viimeisellä osuudella”, Grönblom, 19, kommentoi noin 10 sijan menetystä.

”Meitä harmittaa luonnollisesti se, että maapaikka jäi pisteen päähän, mutta kokonaisuutena olemme kilpailuun tyytyväisiä. Meitä lohduttaa myös sijoittuminen alle 23-vuotiaiden parhaaksi tiimiksi.”

Maajoukkuepurjehtijat Noora Ruskola ja Mikaela Wulff kärsivät karsinnoissa etenkin heikoista starteista. Paikka hopeafinaalissa oli suuri pettymys.

”Emme purjehtineet tässä kilpailussa ja näissä olosuhteissa omalla tasollamme, mutta selitykset eivät nyt auta. Kova työ jatkuu”, Wulff summasi tiiminsä ajatukset.

Nacra 17 -venekunta Sinem Kurtbay/Akseli Keskinen jäi niin ikään hopeafinaaleihin, mutta näytti siellä osaamisensa ja voitti ryhmän ylivoimaisesti.

”Sinem ja Akseli osoittivat hopeafinaaleissa todellisen tasonsa ja nousivat lopputuloksissa seitsemänneksi parhaaksi karsijamaaksi. Tämä sijoitus voi olla Suomelle vielä arvossaan, mikäli useampi maanosa jättää maapaikkansa käyttämättä”, päävalmentaja Joakim Wilenius arvioi.

”Ronja ja Veera purjehtivat hienon MM-kilpailun ja taistelivat viimeiseen asti maapaikasta. 18:s sija on nuorilta tytöiltä huippusuoritus”, Wilenius kiittelee.

Suomella on vielä mahdollisuus saavuttaa Tokion olympiamaapaikat Genovan maailmancupissa niin Nacra 17-, 49er FX- kuin Finnjolla-luokissakin. Maailmancup kilpaillaan 13.-19. huhtikuuta Italiassa. Jaossa on kaikissa luokissa vielä yksi Euroopan maanosapaikka.

”Genova on nyt näiden tiimien osalta kevään tärkein kilpailu. Maapaikan jo saavuttaneiden luokkien (Laser standard, Laser radial ja RS:X) osalta tähtäin on jo vahvasti Tokiossa”, Wilenius summaa.

MM-tulokset, Auckland:

49er FX, Ronja Grönblom/Veera Hokka: 18. (1. U23)
49er FX, Noora Ruskola/Mikaela Wulff: 31.
49er FX, Sirre Kronlöf/Selma Valjus: 37.
Nacra 17, Sinem Kurtbay/Akseli Keskinen: 27.
49er: Juho Kotiranta ja Robin Berner: 69.

Tulokset täällä!

Pro Sail

Lähde: Sailing Team Finlandin tiedote

banner-980x400