Suomelle 49er FX:n maapaikka – Tenkanen johdossa, Nirkko toisena mitalilähtöön

© Vesa Koivunen / SPV

Noora Ruskola ja Camilla Cedercreutz varmistivat Suomelle maapaikan Rioon 49er FX -luokassa.

Kaksikko purjehti perjantaina Espanjan Palma de Mallorcalla sijat 15, 1 ja 16, joiden ansiosta Ruskola ja Cedercreutz ylsivät kymmeneltä sijalta lauantain mitalilähtöön.

”Otimme päivällä lähtövoiton, ja sen jälkeen oli tosi hyvä fiilis. Viimeinen lähtö ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan, mutta oli ihan okei”, kippari Ruskola kommentoi sateisessa säässä.

”Nyt on tosi helpottunut olo. Vedimme kolme karsintakilpailua, ja vihdoin saimme sen maapaikan”, Cedercreutz jatkaa.

Toinen suomalaisvenekunta Sinem KurtbaySilja Kanerva taisteli regatan nousujohteisesti läpi, vaikka Kurtbayn polvivamma hidasti liikkumista ja tuntui etenkin kovassa kelissä. Kaksikko nousi lopulta sijalle 17 ja vain pisteen päähän maapaikkaa niin ikään tavoitelleesta Itävallasta.

”Noora ja Milla toimivat paineen alla todella hyvin. Suuret kiitokset myös Sinemille ja Siljalle loistavasta tsemppauksesta”, päävalmentaja Joakim Wilenius sanoo.

”Sekä Olympiakomitea että me panostimme tähän regattaan nimenomaan maapaikkakarsintana. Tämä ei ollut olympiaedustajakarsinta. Tiimimme ovat hyvin tasaisia, joten mietimme yhdessä Huippu-urheiluyksikön kanssa, miten Rioon lähtevä venekunta valitaan”, Wilenius kertoo.

Niki Blässar ja Mikaela Wulff hävisivät protestikäsittelyn tuomaristoa vastaan ja heidän perjantain ensimmäisestä lähdöstä saamansa varaslähtö jäi voimaan. Näin Rio-paikka jäi nopeasti kehittyneelle naisten 470-venekunnalle pienestä kiinni. He päättivät regatan 15:nteen sijaan.

”Tämä kilpailu näytti, että olemme pystyneet kehittymään niillä osa-alueilla, jotka olivat isoimpia kehityskohteitamme. Olemme pärjänneet regatassa tasaisesti emmekä vain yksittäisissä lähdöissä. Siistiä, että olimme maapaikkakarsinnan kuudesta kovasta maasta toinen”, Wulff kertoo.

”Kun olemme kehittyneet näin lyhyessä ajassa näin paljon, olisi tässä varmasti potentiaalia maailman kärkeen asti”, kippari Blässar miettii.

Tenkanen johdossa ja Nirkko toisena mitalilähtöön

Suomen purjehdusmaajoukkueella on Palmalla muitakin ilonaiheita, sillä Tuula Tenkanen johtaa ja Tapio Nirkko on toisena ennen lauantain 10 parhaan mitalilähtöä.

”Pisteissä on tiukkaa, joten mitalilähdössä pitää vain keskittyä purjehtimaan oma hyvä lähtö. Jos pääsen asemaan, jossa voin miettiä takana olevien veneiden alas ajamista, niin sitten siinä vaiheessa katsotaan tilanne uudestaan”, Nirkko sanoo.

Trofeo Princesa Sofia, tulokset:

Mitalilähtöön:
Tuula Tenkanen, Laser radial: 1. (3. ja 4.)
Tapio Nirkko, Finnjolla: 2. (12. ja 10.)
Noora Ruskola ja Camilla Cedercreutz, 49er FX: 10. (15., 1. ja 16.)

Lopulliset tulokset:
Joonas ja Niklas Lindgren, miesten 470: 13. (5. ja 15.)
Tuuli Petäjä-Sirén, RS:X: 15. (25. ja 15.)
Niki Blässar ja Mikaela Wulff, naisten 470: 15. (varaslähtö ja 4.)
Sinem Kurtbay ja Silja Kanerva, 49er FX: 17. (6., 16. ja 9.)
Monika Mikkola, Laser radial: 28. (19. ja 31.)

TULOKSET
Sailing Team Finland

Pro Sail

Lähde: Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n tiedote

banner-980x400