Suomalaismies vesilautaili maailmanennätykseen hyytävässä Itämeressä

Vesiurheilukeskus Laguunin Erkka Lehtonen sinnitteli wakeboardin eli vesilaudan päällä 10 tuntia ja 15 minuuttia. Suoritus on Suomen ja maailman ennätys.

Suomalainen vesiurheilija Erkka Lehtonen teki historiaa ja lautaili tänään perjantaina 4.5. Espoon Keilaniemessä tauotta 10 tuntia ja 15 minuuttia. Näin hän rikkoi vuonna 2016 tehdyn edellisen maailmanennätyksen, joka oli 10 tuntia ja 5 sekuntia.

Helpolla Lehtonen ei päässyt. Hän kaatui lautailtuaan kolme tuntia ja 52 minuuttia. Lapsus nollasi kellon ja pakotti hänet aloittamaan alusta. Jo ensimmäinen suoritus riitti kuitenkin Suomen ennätykseen, joka oli 2 tuntia ja 43 minuuttia. Yhteensä Lehtonen vietti laudan päällä reilusti yli 14 tuntia.

”Ihan mahtava fiilis, vedetään koko homma uudestaan!”, Lehtonen kommentoi tuoreeltaan. ”Kaatumisen jälkeen olin tietysti pettynyt mutta päätin, että periksi ei anneta, ja aloitin yrityksen uudestaan. Positiivisuudella ja päättäväisyydellä pärjää pitkälle. Nyt sattuu kroppaan, mutta fiilis on mahtava!”, jatkaa Lehtonen.

Ennätykset syntyivät Lehtoselle tutussa paikassa, vesiurheilukeskus Laguunin kaapelilla. Lehtonen kuuluu Laguunin perustajiin ja omistajiin.

Erkka Lehtonen

Laguunin vetokaapelit toimivat aurinkoenergialla. Laguunin katoilla on Fortumin toimittamat aurinkopaneelit, joiden tuottamalla sähköllä syntyi myös Lehtosen maailmanennätys. Ennätyspäivänä paneelit tuottivat 23 kilowattituntia sähköä. Lisäksi etenkin aamulla hyödynnettiin aurinkosähköllä ladattua akkua.

”Oli mahtavaa olla kumppanina mukana todistamassa Erkan maailmanennätystä – on se huikea kaveri!”, iloitsee Jussi Mälkiä Fortumilta. ”Mitä pidemmälle päivä eteni, sitä enemmän aurinko paistoi ja paneelit tuottivat puhdasta aurinkosähköä. Mahtavaa, että maailmanennätys syntyi ympäristöä kunnioittaen auringon voimalla.”

www.laguuniin.fi

Pro Sail

banner-980x400