Suomalaiset vireessä Hyèresin maailmancupiin – olympiaedustajakarsinta alkaa

49er FX -venekunta Sinem Kurtbay-Silja Kanerva mukana taistossa. @ Vesa Koivunen / SPV

Olympiapurjehduksen vuoden toinen maailmancup alkaa keskiviikkona Ranskan Hyères’issä

Kilpailu on samalla suomalaisten 49er FX -venekuntien olympiaedustajakarsinta Rioon.

”Venekuntamme ovat tasaväkisiä, joten halusimme järjestää selkeän karsintakilpailun. Mikäli se sujuu suunnitellusti, lähtee paremmin sijoittunut tiimi Rioon”, päävalmentaja Joakim Wilenius sanoo.

Rio-paikkaa tavoittelevat Sinem Kurtbay-Silja Kanerva ja Noora Ruskola-Camilla Cedercreutz. Molemmat tiimit ovat päässet valmistautumaan kilpailuun kovassa maatuulessa.

”Olemme saaneet itsevarmuutta kovempaan keliin. Sinemin polvi ei ole haitannut menoa, vaan olemme voineet treenata normaalisti. Huomenna mennään eikä meinata”, Kanerva sanoo.

”Odotamme innoissamme kilpailua. Harjoituslähdöt ovat sujuneet hyvin”, Kurtbay jatkaa.

Maailmancupin osakilpailu huipentuu sunnuntain kymmenen parhaan mitalilähtöön, joten tavallisia lähtöjä purjehditaan vain neljän päivän ajan.

”Lähdemme täysillä joka päivään. Veneemme on huippukunnossa ja kaikki hyvin”, Cedercreutz kommentoi.

Laser radialissa huippuvireessä oleva Tuula Tenkanen on niin ikään nauttinut harvinaisen kovista treeniolosuhteista. Myös Monika Mikkola on mukana Laser radial -regatassa.

”Itse kilpailuun on luvattu erilaisia olosuhteita. On hyvä päästä näkemään vaihtelevissa keleissä, mitä minun tulee vielä kehittää ennen Rioa”, Tenkanen kertoo.

Hyères’issä menestystä tavoittelevat myös jo olympialaisiin valitut Tapio Nirkko (Finnjolla), Joonas ja Niklas Lindgren (470) ja Tuuli Petäjä-Sirén (RS:X) sekä paralympiapurjehtija Niko Salomaa (2.4mR).

Pro Sail

Lähde: Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n tiedote

banner-980x400