Samuli Salanterälle Liikuntakulttuurin ja urheilun kultainen ansioristi

Jan Jansson luovuttaa Samuli Salanterälle Liikuntakulttuurin ja urheilun kultaisen ansioristin. Kuva: Karoliina Rouhiainen / Suomen Purjehdus ja Veneily

Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n (SPV) liittohallituksen pitkäaikainen puheenjohtaja ja Turun Pursiseuran kommodori Samuli Salanterä sai tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikon myöntämän Liikuntakulttuurin ja urheilun kultaisen ansioristin. Tunnustuksen luovutti eilen SPV:n kevätliittokokouksen alkajaisiksi liittohallituksen nykyinen puheenjohtaja Jan Jansson.

”Olen onnellinen ja ylpeä, että olen saanut olla mukana auttamassa urheilijoita eteenpäin ja ennen kaikkea, että olemme saaneet kannustettua kansaa liikkumaan ja urheilemaan. Vaikka merkki on myönnetty minulle, on se myös tunnustus Suomen Purjehdus ja Veneilyn arvokkaalle toiminnalle liikunnan ja urheilun hyväksi. Kiitos tunnustuksestani kuuluu kaikille niille, joiden kanssa olen saanut tehdä yhteistyötä vuosien ja vuosikymmenien mittaan”, Suomen urheilun eettisen keskuksen, SUEK ry:n hallituksen jäsen Salanterä kommentoi.

Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun Kultainen ansioristi myönnetään pitkäaikaisesta valtakunnallisesta toiminnasta (vähintään 20 vuotta) sekä kansainvälisestä toiminnasta liikuntakulttuurin hyväksi. Liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristejä ja -mitaleja on jaettu vuodesta 1947.

Pro Sail

Lähde: Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n tiedote

banner-980x400