Sadas Swan ilmoittautui Turun juhlaregattaan

Suomen Joutsen ja taustalla Forum Marinum. © Forum Marinum -säätiö

Merellinen Turku on Suomen tämän vuoden suurimman meritapahtuman näyttämönä, kun venevalmistaja Nautorin ja perinteisten Swan-purjeveneiden 50-vuotisjuhlaa vietetään Oras Swan 50th Anniversary -regatan merkeissä Turussa ja sen ainutlaatuisessa saaristossa 27. – 31. heinäkuuta.

Regattaan on juuri ilmoittautunut 100. Swan-purjevene, joten tulossa on kaikkien aikojen tapahtuma, jossa nähdään Swaneja useissa kokoluokissa. Venevalmistaja Nautorin valmistamasta hieman yli 2000 Swanista vain muutama kymmenen on uutena jäänyt Suomeen. Tällä hetkellä maassamme on hieman yli 100 Swania.

Suomalaisten miehistöjen lisäksi mukaan on ilmoittautunut Swaneja Ruotsista, Tanskasta, Norjasta, Saksasta, Belgiasta, Hollannista, Iso-Britanniasta ja Sveitsistä.

Tapahtuman aikana merten kaunottaret ovat yleisön nähtävillä Turun vierasvenesataman ja Forum Marinumin välisellä alueella. Mukana juhlaregatassa ovat myös kaikkien aikojen ensimmäinen Swan 36 Tarantella sekä uusin Nautorin valmistama Swan 54, Katima.

Pääjärjestäjä, 110-vuotisjuhlaansa viettävä Turun Pursiseura on iloinen juhlaregatan suosiosta.

”Sen lisäksi, että tämä regatta herättää suurta kiinnostusta kansainvälisesti, on tapahtuma kunnianosoitus suomalaiselle käsityölle ja ammattitaidolle sekä tuo vahvasti Suomea, Turun talousaluetta ja saaristoamme näkyville kansainvälisessä mediassa”, toteaa Turun Pursiseuran kommodori Samuli Salanterä.

Runsaasti ohjelmaa myös yleisölle

Regatan kilpailut käydään torstaina, perjantaina ja lauantaina, jolloin purjeveneet ovat nähtävissä Airistolla. Parade of Sails -purjehduksen lähtö on sunnuntaina klo 13. Parhaat katselupaikat yleisölle ovat Ruissalon Kuuvassa, Kansanpuiston sekä Turun Pursiseuran rannalla.

Swanien lisäksi juhlaregatta tuo Aurajokirantaan myös muuta ohjelmaa. Suomen Joutsenen eteen nousevalla lavalla esitetään musiikkia perjantaina ja lauantaina. Konsertit ovat yleisölle avoimia ja maksuttomia.

Forum Marinumin Ruuma-auditoriossa esitetään elokuvaa The Weekend Sailor, joka kertoo Sayula II –purjeveneestä ja sen meksikolaismiehistöstä, jotka harrastelijapurjehtijoina veivät ensimmäisen Whitbread-maailmanympäripurjehduksen voiton kokeneiden purjehtijoiden nenän edestä.

Elokuvan maksuttomat esitykset pe 29.7. klo 12.00, 14.00 ja 17.00 sekä la 30.7. klo 12.00, 14.00 ja 17.00.

Elokuvan traileri:

Oras Swan 50th Anniversary Regatan yhteistyössä Turun Pursiseuran, Oras Groupin ja Nautorin kanssa järjestävät Turun kaupunki, Turun Satama ja Merikeskus Forum Marinum.

Lisätietoja: www.orasswanregatta2016.com

LAVAOHJELMA

PERJANTAI 29.7.
16 Jazz City Turku esittää: Vilkka Wahl Quartet
17.20 Felix Manell​
21 Soulapähkinät

LAUANTAI 30.7.
14 Nordklang
15 Jazz City Turku esittää: Turku Jazzin vuoden artisti 2016: Jusu Heinonen Gyl5
16 Joto Ensemble
17 Coco Quartet
18 Palkintojen jako
19.30 Kati & the Group
21 Sima
*muutokset mahdollisia

Pro Sail

Lähde: Turun kaupungin tiedote

banner-980x400