Ruskola/Wulff 10:nneksi paras eurooppalaistiimi – Suomelle ei vielä olympiamaapaikkaa Finnjollissa

Noora Ruskola ja Mikaela Wulff. Kuva: Jukka Saarikorpi / SPV

Noora Ruskola ja Mikaela Wulff päättivät Englannin Weymouthissa kilpaillut 49er FX -luokan avoimet EM-kilpailut sijaan 16. Kaksikko oli viikon alussa erittäin vahva ja onnistui myös päättämään sen tyylillä. Ruskola/Wulff oli eurooppalaisista 10:nneksi paras tiimi.

”Ensimmäisessä lähdössä valitsimme väärän lottoarvan ja lähdimme väärään laitaan. Se maksoi kevyessä kelissä paljon. Toinen lähtöhän meni erittäin jees”, Wulff iloitsi viimeisen lähdön toisesta sijasta.

Finnjollien EM-kilpailut ja olympiamaapaikkakarsinta Kreikan Ateenassa päättyivät suomalaisittain mollivoittoisesti. Tapio Nirkko oli lopputuloksissa 31., Oskari Muhonen 32. ja Waltteri Moisio 67. Muhonen sijoittui lisäksi alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa neljänneksi.

”Tein regatan aikana liian paljon liian isoja virheitä. Jos olisin pystynyt edes kohtuulliseen suoritukseen, olisi tilanne voinut olla olennaisesti parempi. Nyt olympiamaapaikan tavoittelu jää ensi kevääseen. Suomen tilanne ei ole helppo, sillä paikkoja on jaossa enää vain yksi ja moni kova eurooppalainen maa on yhä sitä vailla”, Nirkko kommentoi.

Lopulliset sijoitukset, avoimet EM-kilpailut:

Noora Ruskola/Mikaela Wulff, 49er FX: 16. (10:nneksi paras eurooppalainen tiimi)
Tapio Nirkko, Finnjolla: 31.
Oskari Muhonen, Finnjolla: 32. (U23-EM-kilpailussa neljäs)
Ronja Grönblom/Veera Hokka, 49er FX: 44.
Sirre Kronlöf/Selma Valjus, 49er FX: 52.
Waltteri Moisio, Finnjolla: 67.

Sinem Kurtbay/Akseli Keskinen, Nacra 17: Sijoitus vielä auki. Nacra 17 -luokan purjehduksia jatketaan vielä parhaillaan Weymouthissa. Kurtbay/Keskinen on lauantain ensimmäisen lähdön jälkeen kymmenentenä. Mitalilähtö on ohjelmassa sunnuntaina. Tiedotamme tänään Sailing Team Finlandin Facebook-sivulla Nacra-tiimin tulokset sekä kommentit ja tiedotteen kera sunnuntaina, mikäli suomalaiset ovat mitalilähdössä.

Finnjollien tulokset täällä.

Nacra 17-, 49er FX- ja 49er-luokkien tulokset

www.sailingteamfinland.com

Pro Sail

Lähde: Sailing Team Finlandin tiedote

banner-980x400