Raymarine julkisti uuden mielenkiintoisen AIS-lähetinvastaanottimen

Uusi AIS700-yhdistelmälaite on helppo asentaa, ja se parantaa veneilijöiden turvallisuutta ja tilannetietoisuutta merellä.

Raymarine julkisti tammikuussa 2018 Düsseldorfin venemessuilla uuden AIS (Automatic Identification System) -lähetinvastaanottimen, joka on varustettu integroidulla antennijakajalla.

Uusi luokan B Raymarine AIS700 -lähetinvastaanotin antaa veneilijöille mahdollisuuden käyttää samaa antennia VHF-radiolaitteiston kanssa, mikä mahdollistaa helpon, siistin ja edullisen asennuksen.

Suorituskyvyltään luokkansa parhaassa AIS700-laitteessa hyödynnetään uusinta verkkoteknologiaa, mikä varmistaa nopean päivityksen, suuremman kaistanleveyden ja paremman kantaman. Monipuolisilla liitäntävaihtoehdoilla varustettu laite on suunniteltu integroitavaksi saumattomasti Raymarinen monitoiminäyttöihin, laitteisiin ja tietokonepohjaisiin navigointijärjestelmiin.

Pienissä veneissä on usein vaikea löytää tilaa veneen viestintäjärjestelmien antennien asentamiseen. Koska AIS-lähetinvastaanotin ja veneen VHF-radiolaite toimivat samalla taajuuskaistalla, on mahdollista jakaa yksi antenni näiden molempien laitteiden käyttöön. Raymarine AIS700 -laitteen yhdistelmäarkkitehtuuri mahdollistaa siistimmän asennuksen silloin, kun tilasta on pulaa. Kaikki voidaan kytkeä suoraan AIS700:aan, mikä vähentää tarvittavaa kaapelointia ja laitteiston vaatimaa kokonaistilaa. Tämä myös pienentää asennuskustannuksia, koska erillistä antennijakajaa ei tarvitse hankkia.

Erittäin tarkalla, 72-kanavaisella RAIM-yhteensopivalla GPS-vastaanottimella varustettu AIS700 liitetään veneen monitoiminäyttöihin käyttämällä uusimpia NMEA2000- ja SeaTalkng-verkkoja. Sisäisen NMEA0183-multiplekserin ansiosta AIS700 on helppo integroida myös vanhempien monitoiminäyttöjen ja radioiden kanssa. Tässäkään tapauksessa ei tarvita lisämoduuleja, minkä ansiosta asennus on helppoa eikä aiheuta lisäkustannuksia.

AIS700:n hiljainen tila mahdollistaa veneen tietojen lähetyksen keskeyttämisen, vaikka läheisyydessä olevien alusten tietojen vastaanotto pysyy käynnissä. Tämä ominaisuus on hyödyllinen erityisesti urheilukalastajille, jotka eivät kalastuskilpailuissa halua paljastaa sijaintiaan kanssakilpailijoilleen. Purjehtiminen alueilla, joissa vallitsee merirosvojen hyökkäyksen vaara, on toinen esimerkki hiljaisen tilan käytön hyödyllisyydestä. Alusten sieppaamista suunnittelevat rikolliset nimittäin käyttävät AIS-tietoja seuratessaan alueelleen saapuvia aluksia. Käyttämällä hiljaista tilaa vaarallisilla vesillä, alukset voivat parantaa turvallisuuttaan merirosvojen varalta.

Raymarine AIS700 -lähetinvastaanottimen hinta on 895,00 €

Lisätietoa:
www.raymarine.fi

Pro Sail

banner-980x400