Q&A Tom Ek

Haastattelussa SPV:n uusi toiminnanjohtaja Tom Ek

Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n uudeksi toiminnanjohtajaksi nimitettiin maalis-huhtikuun vaihteessa helsinkiläinen Tom Ek.

Ek on toiminut useiden eri yritysten johtotehtävissä. Myynti- ja markkinointikokemusta on kertynyt muun muassa kahdessa viestintäalan yrityksessä ja lisäksi Ek on toiminut toimitusjohtajana kolmessa eri yrityksessä reilun kahdentoista vuoden aikana. Viimeisen viiden vuoden ajalta tähän jaksoon sisältyy toimitusjohtajuus Parkpro Oy:ssä, jonka osakas hän myös on.

Koulutukseltaan Ek on merkonomi ja lisäksi hän on täydentänyt koulutustaan liikkeenjohdon ja taloustieteen lisäkoulutuksella. Uudessa tehtävässään SPV:n toiminnanjohtajana sekä purjehdusta että moottoriveneilyä harrastava Ek aloitti 20. huhtikuuta.

Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n puheenjohtaja Samuli Salanterä kommentoi valintaa:

”Liiton toiminnanjohtajan tehtävään oli runsaasti hakijoita ja hakijakunta oli erittäin kovatasoista. Alun perin liittohallitus oli linjannut mitä ominaisuuksia ja taitoja uudelta valittavalta henkilöltä edellytetään erityisesti huomioiden liiton uuden strategian. Haku suoritettiin avoimena julkisena hakuna ja valintaprosessissa käytettiin haastattelujen lisäksi apuna konsulttia sekä ehdokkaiden kykyrakennetestausta. Tom Ek valikoitui joukosta, koska hänessä yhdistyvät hyvin moottoriveneilijä, kilpapurjehtija, järjestöosaaminen ja vahva liikkeenjohdon kokemus.”

 ”Liiton uusi strategia on karkealla tasolla valmis ja Tomin johdolla sitä on hyvä tarkentaa ja soveltaa operatiiviseen toimintaan. Liiton tulee jatkossa pystyä tarjoamaan nykyisillä resursseilla entistä enemmän vastinetta jäsenseuroilleen ja veneilijöille”, toteaa Salanterä.

Pro Sail haastatteli Tom Ekiä tuoreeltaan huhtikuun alussa valinnan jälkeen.

Tausta: aikaisempi ura ja tehtävät.

Parkpro Oy, partner / toimitusjohtaja (2010 à )
Q-Park Finland Oy/Carpark Finland Oy, toimitusjohtaja (2004 – 2010)
Ecovision Finland Oy, toimitusjohtaja (2002)
Startel Oy (Sanoma Oyj), markkinointijohtaja (2001 – 2002)
Reuters Suomi Oy, sales manager (1993 – 2001)
Skopbank International S.A. Luxembourg, valuuttadealer (1990 – 1992)
Skopbank Oy, valuuttadealer (1989 – 1990 ja 1992 – 1993)
Partek Oy, corporate dealer (1987 – 1989)

Mikä innosti hakemaan SPV:n toiminnanjohtajan paikkaa?

Mielestäni tämä on näköalapaikka veneilyyn ja purjehdukseen sekä kaikkeen mikä liittyy vapaa-ajan vesillä liikkumiseen. Mahdollisuus työskennellä harrastukseni parissa ja tavata sekä verkostoitua kiinnostavien ihmisten kanssa.

Millaisia kehityskohteita liiton toiminnassa on?

Tähän on liian aikaista ottaa yksityiskohtaisemmin kantaa. Mutta näin seura-aktiivina ajateltuna voisi ainakin olla liiton palvelutarjonnan selkeyttäminen seuroille.

Mitkä ovat mielestäsi tärkeimmät kehitettävät asiat?

Priorisointiin ryhdyn vasta kun olen tutustunut lähemmin tehtäväkenttään ja saanut laajemman perspektiivin liiton toimintamuotoihin.

Kuinka hyvin tunnet suomalaisen veneilykentän?

Kohtalaisesti. Olen toiminut monta vuotta seura-aktiivina BS:llä (Brändö Seglare), josta viimeiset 3 vuotta seuran kommodorina. Olen myös ollut kolmatta vuotta 6mR-liiton hallituksessa. Veneilijänä minulla onkin sitten hieman laajempi kokemus.

Milloin aloitit veneilyn?

Joskus 70-luvun puolivälissä. Ostin ensimmäisen oman moottoriveneeni 70-luvun lopussa Maritimissä kesämyyjänä ansaitsemillani rahoilla. Siitä lähtien olen aina ollut veneen omistaja ja liikkunut vesillä.

Mitä veneily sinulle harrastuksena merkitsee?

Vesillä liikkuminen on minulle ehdottomasti tärkein vapaa-ajan vietto- ja virkistysmuoto. Veneilysesonkini alkaa normaalisti maaliskuussa ja loppuu marraskuussa. Erityisen tärkeäksi minulle on muodostunut kilpapurjehdus 6mR ”kimppaveneellämme”, jonka hankimme vuonna 2003 vanhojen opiskelijakavereiden kanssa.

Kuinka paljon ehdit nykyisin veneilemään?

Lähden vesille aina kun minulla on siihen mahdollisuus.

Mieleenpainuvin hetkesi veneilyn parissa?

6mR World Cup Helsingissä vuonna 2011.

Muut harrastukset?

Tennis, golf ja laskettelu 

Faktat

Nimi: Tom Ek
Asuinpaikka: Kulosaari
Syntymäaika: 18.9.1961 (53 vuotta)
Syntymäpaikka: Helsinki
Koulutus: Yo-Merkonomi
Perhe: Naimisissa, 3 täysi-ikäistä lasta
Harrastukset:Tennis, golf ja laskettelu
Elämän motto: Life is now

Artikkeli ilmestynyt: Pro Sail 2/2015

banner-980x400