Purjehdusliigan toisen semifinaalin voitto Nyländska Jaktklubbenille

Kuva: Pepe Korteniemi / SPV

Purjehdusliigan finaaliin ylsivät Helsingin Kulosaaressa viikonloppuna kilpaillusta toisesta semifinaalista Nyländska Jaktklubben, Brändö Seglare, Åländska Segelsällskapet, Mariehamns Seglarförening, Wasa Segelförening ja Turun Pursiseura.

Nyländska Jaktklubben 1 ja Brändö Seglare 2 kamppailivat osakilpailun voitosta pienellä piste-erolla viimeiseen lähtöön asti. NJK oli lopulta kahden pisteen verran parempi ja suuntaa loppukilpailuun kirkastamaan viimevuotista SM-hopeaansa.

”Ehdimme kokea viikonlopun aikana kaikki mahdolliset kelit. Meillä oli hyvää kilpailua aurinkoisessa säässä. Finaaliin pitää lähteä aika nöyränä, sillä mukana on kovia tiimejä ja Maarianhaminan olosuhteet ovat tunnetusti vaihtelevat”, NJK 1:n kippari Thomas Hallberg pohtii.

NJK 1 kilpailee täsmälleen samalla kokoonpanolla kuin viime vuonna (Hallberg, Juhana Rintala, Robert Nyberg ja Christoffer Silén). Tiimistä löytyy kokemusta niin avomeri- kuin olympialuokistakin. BS 2 -joukkueen Ville Korhonen ja Edvard Bremer edustavat puolestaan nuorempaa, lahjakasta purjehtijasukupolvea. Kaksikko voitti viime vuonna alle 19-vuotiaiden MM-hopeaa 29erissa.

”Olemme tyytyväisiä viikonlopun purjehduksiimme. Tuntui hyvältä pärjätä kotiseuran kilpailussa. Finaalilta odotamme tiukkaa kisaa – ja kylmää keliä”, Korhonen ja Bremer naurahtivat.

Purjehdusliigassa mitellään seurajoukkueiden Suomen mestaruuden lisäksi myös edustuspaikoista vuoden 2021 Sailing Champions Leaguessa sekä Nord Stream Racessa.

Purjehdusliiga-finalistit, 2.-4.10.2020, ÅSS, Maarianhamina:

Brändö Seglare (BS 1)
Brändö Seglare (BS 2)
Esbo Segelförening (ESF 1)
Mariehamns Seglarförening (MSF 1)
Naantalin Purjehdusseura (NPS)
Nyländska Jaktklubben (NJK 1)
Nyländska Jaktklubben (NJK 2)
Turun Pursiseura (TPS)
Wasa Segelförening (WSF)
XS Defender
Åländska Segelsällskapet (ÅSS 1)
Åländska Segelsällskapet (ÅSS 2)

Tulokset/SAP Sailing

Pro Sail

Lähde: SPV:n tiedote

banner-980x400