Petäjä-Sirén MM-jahtiin tänään Cadizissa

Tuuli Petäjä-Sirén. Kuva: Aleksandra Blinnikka

Tuuli Petäjä-Sirén starttaa tänään RS:X-luokan MM-regattaan. Kilpailu käydään Espanjan Cadizissa.

”Olin täällä aiemmin 10 päivän leirillä ja nyt olen treenannut täällä vajaan viikon. Pilvirintama tuo kisojen ajalle vaihtelevia olosuhteita ja koviakin tuulia”, Petäjä-Sirén sanoo.

Hänellä oli maaliskuun EM-kisoissa haasteita kyynärvarren lihasten kanssa, mutta nyt pulmaa on työstetty fysioterapeutin ja Olympiakomitean muiden asiantuntijoiden kanssa.

”Parannusta on tullut, mutta kisassa mitataan vasta se lopullinen kestävyys. Muuten kropassani on hyvä fiilis ja uskon, että pystyn parantamaan tulostani EM-kisoista (Euroopan maista 12:s).”

Espanjan Cadiz on Petäjä-Sirénille paikkana todella tuttu. Hänen valmentajinaan ovat MM-regatan alla toimineet cadizilaiset Borja Carracedo ja Lontoon olympialaisissa Petäjä-Siréniä valmentanut Curro Manchon.

Mikkola ja Tenkanen kärkikymmenikössä Vilamourassa

Portugalin Vilamourassa on parhaillaan käynnissä kovatasoinen Laser-luokkien regatta (ILCA Vilamoura European Continental Qualification), jossa suomalaiset kamppailevat kärkisijoista. Monika Mikkola on Laser radial -luokassa (ILCA 6) ennen perjantain ja lauantain lähtöjä neljäntenä ja Tuula Tenkanen yhdeksäntenä. Tokioon valittu Kaarle Tapper on Laser standardissa (ILCA 7) sijalla 21.

Kevään olympialuokkien kilpailut:

• 19.-24.4.2021: Laser-luokkien kansainvälinen ILCA Vilamoura European Continental Qualification

• 23.-27.4.2021: RS:X-luokan MM-kilpailut, Cadiz

• 8.-12.5.2021 (olympiamaapaikkakarsinta): Finn-jollien MM-kilpailu (Gold Cup), Porto

Sailing Team Finlandin viestintä seuraa kilpailuita facebook-sivullaan päivittäin.

Pro Sail

Lähde: Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n tiedote

banner-980x400