Päijännepurjehdus yhteistyöhön Motonetin kanssa

Päijänteen Korpilahdella ylittävä Kärkistensalmi kuuluu Päijännepurjehduksen parhaimpiin katselupaikkoihin. Tänä vuonna reitti purjehditaan pohjoisesta etelään, jolloin lähtösatama on Jyväskylässä ja maali Padasjoella. © Pepe Korteniemi.

Suomen suurimpiin purjehdustapahtumiin kuuluva Päijännepurjehdus aloittaa yhteistyön Motonetin kanssa. Päijännepurjehdus järjestetään tänä vuonna 44. kerran ja mukaan odotetaan noin 150 venekuntaa ja pitkälti yli 600 purjehtijaa.

Maan kattavan, 25 tavaratalon ketjun ansiosta Motonet on Suomen laajin veneilijöille ja kalastajille kattavaa tuotevalikoimaa tarjoava ketju.

”Parhaillaan rakennamme Lahteen uutta tavarataloa, joten palvelemme näkyvästi veneilijöitä molemmissa päissä Päijännettä. Olemme viime vuosina panostaneet veneilytuotteisiin, mutta kalustonsa kunnosta huolta pitäville veneilijöille varmasti yhtä merkittäviä ovat muut tarvikkeet ja työkalut”, Motonetin markkinointijohtaja Kimmo Kiili kertoo.

Päijännepurjehdus järjestetään tänä vuonna 44. kerran. Mukaan odotetaan noin 150 venekuntaa ja pitkälti yli 600 purjehtijaa. Päijännepurjehduksen pohjoinen tukikohta on Jyväskylä ja eteläinen Padasjoki.

”Motonet on meille mieluinen yhteistyökumppani, sillä yrityksen palvelut ovat veneilijöille merkittäviä sekä Lahdessa että Jyväskylässä. Yhteistyön ansiosta voimme tukea jatkossakin juniorityötä sekä Lahden Purjehdusseurassa että Jyväskylän Veneseurassa”, Päijännepurjehdus-toimikunnan puheenjohtaja Jari Vekkeli Jyväskylän Veneseurasta kertoo.

Motonetin yhteistyökumppaneista Päijännepurjehdus-yhteistyössä ovat mukana työkalumerkki Bahco, veneilyn ja merenkulun elektroniikkavalmistaja Raymarine sekä venekemikaaleista ja -vahoista tunnettu StarBrite.

Päijännepurjehduksen pohjoinen tukikohta on Jyväskylän Veneseuran kotisatama Säynätsalossa. © Harri Niivuori.
Päijännepurjehduksen pohjoinen tukikohta on Jyväskylän Veneseuran kotisatama Säynätsalossa. © Harri Niivuori.

Nopeasti kasvava perheyhtiö

Motonet on kotimainen autovaraosien ja -tarvikkeiden sekä työkalujen erikoisliike, jonka valikoima on laajentunut myös mm. puutarhainhoidon, veneilyn ja kalastukseen liittyviin tuotteisiin. Toiminta alkoi vuonna 1990 Turussa ja on vuosien varrella laajentunut ympäri Suomen.

Perheyhtiö Broman Groupiin kuuluva Motonet avaa tänä vuonna viisi uutta tavarataloa Suomeen ja yhden Tallinnaan. Broman Group työllistää lähes 1200 ammattilaista ja palkkaa tänä vuonna 200 uutta työntekijää.

Uusimmat uudet myymälät avattiin huhtikuussa Helsinkiin Roihupeltoon ja Tampereen Lielahteen. Lahden Renkomäkeen avataan uusi myymälä myöhemmin tänä vuonna.

Päijännepurjehduksen ratkaisevat hetket ovat yön ja aamun hiljaiset tunnit reitin kiertäessä Päijänteen kansallispuiston saaria Padasjoen edustalla. © Pepe Korteniemi.
Päijännepurjehduksen ratkaisevat hetket ovat yön ja aamun hiljaiset tunnit reitin kiertäessä Päijänteen kansallispuiston saaria Padasjoen edustalla. © Pepe Korteniemi.

Reitti purjehditaan pohjoisesta etelään

Päijännepurjehdus järjestetään jo 44. kerran ja vuorossa on reitti pohjoisesta etelään. Purjehtijat kokoontuvat Jyväskylän saaristokaupunginosaan Säynätsaloon torstaista 14.7. alkaen ja maaliin Padasjoelle saavutaan viimeistään sunnuntaina 17.7.

”Yleisölle parhaat katselupaikat ovat tänä vuonna Säynätsalossa sekä Päijänteen ylittävällä Kärkistensalmen sillalla”, Jari Vekkeli kertoo.

Etelässä reitille on lisätty kääntöpoiju Asikkalan Karisalmen sillan länsipuolelle, joten lauantai-illan ja yön aikana kilpailua voi seurata myös Pulkkilanharjulta.

Juniorit ja kevytvenepurjehtijat aloittavat oman kilpailunsa PrePäitsin Jyväskylän keskustan tuntumassa Jyväsjärvellä jo torstaina 14.7.

Heinolan Pursiseuraa edustava Auvo kuuluu Päijännepurjehduksen ennakkosuosikkeihin. © Pepe Korteniemi.
Heinolan Pursiseuraa edustava Auvo kuuluu Päijännepurjehduksen ennakkosuosikkeihin. © Pepe Korteniemi.

Varsinaiselle kilpailureitille purjehtijat suuntaavat lauantaiaamuna 16.7. Veneiden suuren määrän ja nopeuserojen vuoksi lähtö on jaettu viiteen osaan: hitaimmat luokat lähtevät Säynätsalon edustalta kello 10, nopeimmat suuret köliveneet ja urheiluveneet puoliltapäivin.

Reitin eteläpäässä veneitä voi seurata lauantai-iltana ja sunnuntaiaamuna Päijänteen kansallispuiston eteläpäässä Kirkkosalmen ja Huovarin kapeikoissa, joiden läpi kaikki venekunnat purjehtivat. Kilpailun aikataulua on mahdotonta ennakoida etukäteen, joten etenemisestä tiedotetaan Päijännepurjehduksen Twitter-tilillä ja Facebook-sivuilla.

Päijännepurjehduksen järjestävät Lahden Purjehdusseura ja Jyväskylän Veneseura.

www.paijannepurjehdus.fi

Pro Sail

Lähde: Päijännepurjehduksen tiedote

banner-980x400