Oskari Muhonen starttaa maapaikkakarsintaan ja MM-regattaan Portossa

Oskari Muhonen. Kuva: Martin Gahmberg / SPV

Finnjolla-luokan MM-regatta alkaa lauantaina Portugalin Portossa. Maailmanmestaruusmitalien lisäksi kilpailussa on jaossa Euroopan kiintiön viimeinen maapaikka Tokion olympialaisiin. Paikkaa jahtaa kaikkiaan 32 purjehtijaa 15 maasta. MM-kilpailuun osallistuu 59 purjehtijaa.

”Maapaikka on tietysti ykköstavoitteeni kisaan, ja minimitavoitteeni on sijoittua 10 parhaan joukkoon. Treenien perusteella tiedän, että jos kaikki menee hyvin, jopa mitali on mahdollinen”, Muhonen sanoo.

”Maapaikkakarsinta tuo varmasti jengille vähän lisäjännitystä kisaan, mikä voi näkyä tyhminä virheinä. Itse kisaaminen on tiukempaa, eikä pikkutilanteiden anneta mennä vaan ne viedään herkemmin protestikäsittelyyn”, kolminkertainen alle 23-vuotiaiden maailmanmestari arvelee.

Porton kilpailualue sijaitsee lähellä jokea, mikä voi vaikuttaa virtoihin.

”Joen läheisyys tuo enemmän muuttujia radalle. Treenipäivinä tuuli on ollut noin 7 m/s pohjoisesta, mutta nyt näyttäisi, että kisat alkavat vähän kevyemmässä etelätuulessa. Mielenkiintoinen kisapaikka”, Muhonen summaa.

Ensimmäinen startti on lauantaina 8. toukokuuta noin kello 14 Suomen aikaa. MM-regatta päättyy keskiviikkona 12. toukokuuta.

Suomella on maapaikat Enoshiman olympiapurjehduksiin Laser radial-, Laser standard-, RS:X- ja Nacra 17 -luokissa.

Tulokset:
http://2021.finngoldcup.org/results/

Pro Sail

Lähde: Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n tiedote

banner-980x400