Oras Swan 50th Anniversary Regatan pääyhteistyökumppaniksi

Maailmanluokan suomalaisbrändit yhdistävät voimansa.

Turun Pursiseura ja Oras Group toteuttavat yhteistyössä tämän vuoden suurimman merellisen tapahtuman Suomessa, kun Oras Swan 50th Anniversary Regatta purjehditaan 27.-31. heinäkuuta Turussa. Regatassa esittäytyy kaksi suomalaista laatubrändiä: Nautorin valmistama huippuluokan purje-venebrändi Swan ja Pohjois-Euroopan johtava hanabrändi Oras.

Tämän vuoden regatta on kolmas Swan Regatta Turussa. ”Olemme todella iloisia siitä, että saimme Oraksen yhteistyökumppaniksemme regattaan ja että Nautor päätti juhlistaa 50-vuotista taivaltaan järjestämällä kaksi juhlaregattaa, ensin Turussa ja syyskuussa Rolex Swan Cupin Sardinian Porto Cervossa. Nautorin hieman yli 2 000 Swan-purjeveneestä vain muutama kymmenen on jäänyt alun perin Suomeen ja kaikkiaan maassamme on hieman yli 100 Swania. Regattaan odotamme yli 100 venettä noin kymmenestä eri maasta”, Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n puheenjohtaja ja Turun Pursiseuran kommodori Samuli Salanterä sanoo.

Oras Group on Raumalla pääkonttoriaan pitävä eurooppalainen hanavalmistaja, jonka arvomaailmaan purjehdus ympäristöystävällisenä ja veteen olennaisesti liittyvänä lajina sopii. ”Suuri osa regattaan osallistuvista Swan-veneistä on varustettu Oras-hanoilla. On luontevaa, että jatkamme yhteistyötä myös tässä muodossa. Tapahtuma tulee olemaan suurelle yleisöllekin hieno tapahtuma ja ikkuna suomalai-seen laatutyöhön”, toteaa Oras Groupin toimitusjohtaja Pekka Kuusniemi.

Nautor’s Swan ja Oras ovat merkittäviä laatubrändejä omilla aloillaan ja ne ovat erinomaisia esimerkkejä suomalaisesta yritystoiminnasta ja osaamisesta. Alihankkijat mukaan lukien Nautor tarjoaa työtä noin 500 suomalaiselle. Oras Groupin Rauman tehtaalla työskentelee lähes viisisataa henkeä ja kaikkiaan yrityksen työllistävä vaikutus Suomessa on moninkertainen.

Lisätietoa:
Oras Swan 50th Anniversary Regatta
Regatan facebook-sivut

Pro Sail

Lähde: Turun Pursiseuran lehdistötiedote

Regattajärjestäjän ja pääyhteistyökumppanin taustoja:

Turun Pursiseura ry on yksi Suomen suurimpia veneseuroja: aktiivinen toimija ja liikuttaja, joka tarjoaa mahdollisuuksia koko perheelle kuntoliikunnasta huippu-urheiluun. Seurassa on tällä hetkellä jäseniä 1607 ja veneitä rekisterissä 648. Laituripaikkojen ja talvisäilytystilojen lisäksi seura tarjoaa jäsentensä käyttöön neljä hyvin varustettua saaritukikohtaa. Seuran perustamisesta tuli 6.4.2016 kuluneeksi 110 vuotta. www.turunpursiseura.fi

Oras Group on merkittävä eurooppalainen talotekniikan vesikalustetoimittaja: markkinajohtaja Pohjoismaissa ja johtavien yritysten joukossa Manner-Euroopassa. Yrityksen tehtävä on tehdä veden käytöstä helppoa sekä ympäristöä säästävää ja sen visiona on tulla kehittyneiden vesikalusteiden eurooppalaiseksi markkinajohtajaksi. Oras Groupin omistaa perheyhtiö, teollinen omistaja Oras Invest. Konsernin pääkonttori sijaitsee Raumalla ja tehtaat sijaitsevat Raumalla, Saksan Burglengenfeldissä, Tšekin Kralovicessa ja Puolan Olesnossa. Konsernin liikevaihto vuonna 2015 oli 245 miljoonaa euroa. Henkilöstöä Suomessa on noin 500 ja koko konsernissa noin 1400 henkilöä. www.oras.com

banner-980x400