Nynäshamn

Perheystävällinen satama Tukholman eteläpuolella

Nynäshamnin vierassatamaa pidetään yhtenä Ruotsin parhaista. Viihtyisä satama sijaitsee aivan kaupungin keskustan läheisyydessä, joten palvelut ovat lähellä ja tarjonnaltaan monipuoliset.

Lomaileville perheille satama sopii erityisen hyvin. Alue on siistissä kunnossa ja laadukkaasta ruoista sekä juomista pääsee nauttimaan tyylikkäissä ulkoilmaravintoloissa ja -kahviloissa. Tuoretta savustettua kalaa saa kätevästi myös mukaan omaan veneeseen.

Vierasvenepaikkoja on yli 200 ja sataman palveluihin kuuluvat mm. suihkut saunoineen, kierrätyskeskus, pyykinpesutupa sekä matkailutoimisto. Satamakompleksi on saanut myös tunnustuksia ympäristöystävällisyydestään. Ekoloogisuus, turvallisuus, palvelut ja veden laatu ovat Nynäshamnin tunnusmerkkejä.

Matkaa keskustaan on vain pari sataa metriä ja siten tärkeimmät palvelut – kuten apteekit, pankit ja paikallinen Alko – löytyvät kaikki muutaman minuutin kävelymatkan päästä. Läheisestä ruokakaupasta on mahdollista lainata kärryt, jolla ruokien ja juomien kuljetus veneelle luonnistuu kätevästi. Sataman vieressä on lisäksi juna-asema, josta pääsee Tukholmaan joko junalla tai bussilla reilussa tunnissa.

Vuoden 2012 heinäkuussa Nynäshamnissa vietettiin yli kaksi viikkoa kestänyttä Jubileumsregattaa, joka juhlisti 100 vuotta sitten järjestettyjä 1912 Olympiapurjehduksia. Mahtavat sääolosuhteet purjehtijoille sekä hieno ohjelma kävijöille takasivat tapahtuman suosion. Alueella vieraili tuolloin kaiken kaikkiaan noin 70.000 henkilöä.

Alkuperäinen artikkeli: Pro Sail 2/15

banner-980x400