Nautor uusin ajatuksin markkinoille

ClubSwan 50 lanseerattiin syyskuun lopussa

Nautor Swan satsaa jatkossa pienempiin malleihin ja kilpaveneisiin. Tähän kysyntään vastaa uusi ClubSwan 50.

ClubSwan 50 lanseerattiin syyskuun lopussa. Nautor on ilmaissut halunsa satsata nyt myös pienempiin veneisiin. Kesällä julkistettu Swan 54 on ensimmäinen malli Nautorin matkavenemallistosta. Telakka haluaa kuitenkin satsata myös kilpaveneisiin ja on saanut houkuteltua Juan Kouyoumdjianin suunnittelijaksi. Hänet tunnetaan nopeiden Volvo 70-veneiden suunnittelijana ja hän on luonut myös paljon kehutun Rambler 88 -veneen.
Juan K tunnetaan vapaalaidan selkeästä taitteesta, mutta ClubSwan 50 -mallista tämä puuttuu lähes kokonaan. Viitteitä tästä on matalalla vesilinjan lähellä veneen peräpäässä. Vene on perässä kapea vesilinjassa, mutta leveä kannen tasolla. Mastoa on viety taaksepäin. Tämä mahdollistaa suuremman genaakkerin, mutta samalla se suurentaa fokkaa, joka kulkee vanttien sisäpuolella.

Nopea ja helposti purjehdittava

Nautor on lisäksi valmistanut viime aikoina hyviä kilpaveneitä. Club Swan 42 rakennettiin tilaustyönä New York Yacht Clubille, mutta yksi vene löytyy myös Norjasta. Tehdas on valmistanut myös vastaavan 45-jalkaisen.

Uuteen ClubSwan 50 -malliin verrattuna 42- ja 45-jalkaiset ovat puhtaita matkaveneitä. Uusi 50-jalkainen on puhdas kilpavene, mutta Nautorin perinteiden mukaisesti sitä pitäisi olla helppoa hallita myös pienellä miehistöllä. Veneessä on vain neljä vinssiä, mutta nämä ovat kaikki sähköisiä. Veneen isopurje on neliskulmainen ja mastossa on kaksi perävanttia, joita käytetään vain kovalla tuulella. Veneessä on rullakeulapurje, joka voidaan heikossa tai kevyessä tuulessa nostaa mastoa pitkin.

Retkipursi

ClubSwan 50 on kevyt, kun runko ja takila ovat hiilikuitua. Reilut 15 metriä pitkä vene painaa vain 8,5 tonnia. Veneessä on varsin mukava sisustus. Salonki on iso ja siellä on tilaa koko miehistölle sekä muutamalle vieraalle. Sisustus on suunniteltu viikonloppupurjehduksia varten, veneessä on vain kaksi hyttiä ja pieni pentteri. Karttapöytä löytyy, mutta wc on eriytetty suihkusta. Sisustus voidaan helposti muuttaa myös kisakäyttöön. Keulapiikki voidaan muuttaa purjevarastoksi ja salongin penkit merivuoteiksi. Vakioveneen syväys on 3,2 metriä, mutta se on saatavissa myös metrin matalammalla kölillä.

Tekniset tiedot

Kokonaispituus 16,74 m
Runkopituus 15,24 m
Leveys 4,20 m
Syväys 3,20 m
Paino 8500 kg
Purjeala-luovi 142 m2
Purjeala-slööri 296 m2
Vesitankki 500 l
Diesel 300 l
Moottori 56 kW

Article ilmestynyt: Pro Sail 4/2015

banner-980x400