Myrsky siirtää Huuselan starttia

Kauden ensimmäisen Imoca Globe Series -kisan, Bermudes 1000 Racen startti on päätetty siirtää reilulla vuorokaudella eteenpäin huomenna iskevän myrskyn takia. Ari Huusela on valmis kisaan.

Bermudes 1000 Race on Imoca-maailmanmestaruuskiertueen tämän kauden avauskilpailu. 2000 merimailia pitkä yksinpurjehdus, jossa kierretään Azorit. Kisa starttaa Bretagnen Douarnenezista ja tulee maaliin Brestiin.

Kilpailun lähdön piti olla keskiviikkona 8.5. klo 13, mutta myrskymatalapaineen takia kisaorganisaatio teki 6.5. päätöksen siirtää se reilulla vuorokaudella torstai-iltaan 9.5. klo 17. Osa veneistä joutui maanantai-iltana siirtymään suojasatamiin muualle, kuten Brestiin.

”Tiedossa on stressaava kisa, sillä tämä on kauden ensimmäinen ja kelit ottavat taas koville. Kisaorganisaatio tulee vahvistamaan lopullisen reitin vielä, mutta en ole kuullut puhuttavan muutosaikeista. Ensin suunnataan Irlannin edustalle ja sieltä sitten Azoreille ja takaisin, non-stop”, kertoo Huusela.

”Ajoin Route du Rhumissa edellisen purjekerran loppuun, joten nyt käytössä on seuraava. Myös tuulimittarit, jotka häipyivät maston topista viime kisan myrskyissä, on uusittu. Lisäksi Ariel2:n satelliittipuhelinjärjestelmää on päivitetty”, Huusela sanoo.

Kilpailuun on starttaamassa 17 Imoca-kipparia kuudesta eri maasta. Ensimmäisiä odotetaan maaliin 16.5.

Lisätietoa:
www.bermudes1000race.com

www.arihuusela.com
www.facebook.com/arihuusela.fi
www.twitter.com/arihuusela
www.instagram.com/arihuusela.oceanracing/

Pro Sail

banner-980x400