Maansisäinen olympiakarsinta päättyi Tuula Tenkasen hyväksi

Tuula Tenkanen vauhdissa. Kuva: Suomen Purjehdus ja Veneily

Laser radial -luokan MM-kilpailut päättyivät perjantaina Australian Melbournessa. Tuula Tenkanen sijoittui 19:nneksi ja Monika Mikkola 21:nneksi. Maansisäisessä olympiakarsinnassa mukana olleissa 2019 ja 2020 MM-kisoissa Tenkanen (8. ja 19.) oli Mikkolaa (13. ja 21.) vahvempi.

”Laser radial -karsinta oli tiukka, mutta se on molempien MM-kilpailujen osalta päättänyt Tuula Tenkasen hyväksi. On hienoa, että meillä on kaksi huippupurjehtijaa tässä luokassa, mutta valitettavasti voimme lähettää Tokioon vain yhden Laser radial -edustajan”, Olympiakomitean purjehduksen lajivastaava Jani Tanskanen sanoo.

Olympiakomitean hallituksen seuraava olympiaedustajien valintakokous pidetään 21.4.

”Olisin toivonut, että maansisäinen karsinta Tuulan ja Monikan välillä olisi käyty korkeammilla sijoilla ja tulostaso olisi ollut parempi”, päävalmentaja Joakim Wilenius kommentoi MM-regattaa.

Viimeinen päivä oli kevyttuulinen, eikä kolmesta suunnitellusta lähdöstä voitu purjehtia kuin yksi. Tenkanen oli vaikeuksissa ja pääsi maaliin vasta sijalla 49. Mikkola sen sijaan onnistui ja oli neljäs.

”Suuntaan iloisin mielin kohti Tokiota. Kisa oli kokonaisuudessaan haastava, mutta yritän ottaa siitä opiksi. Tässä on lähes viisi kuukautta aikaa kehittyä”, Suomea Pekingin ja Rion olympialaisissa edustanut Tenkanen miettii.

”Purjehdin tänään hyvän lähdön ja tunsin oloni olosuhteissa varmaksi. Harmi, että saimme purjehdittua vain yhden lähdön kolmesta”, Mikkola kertoo.

Tulokset täällä!

Pro Sail

Lähde: SPV:n tiedote

banner-980x400