Maailman johtava luksusveneiden valmistaja Baltic Yachts valitsi Telian IoT-kumppanikseen

Baltic Yachts ja Telia ovat sopineet kehittävänsä yhdessä uusia huipputeknologiaan perustuvia palveluita purjehtijoille.

”Haluamme, että asiakkaamme voivat nauttia maailman parhaista ja turvallisimmista kokemuksista. Huipputeknologian merkitys näissä elämyksissä kasvaa nopeasti, Baltic Yachtsin talousjohtaja Sasha Laitinen korostaa.

”Jokainen Baltic Yachtsilta tilattu vene on uniikki. Asiakkaan toiveet toteutetaan pienintäkin yksityiskohtaa myöten. Meillä on edelläkävijän maine teknologisten ratkaisujen kehittäjänä”, Laitinen kertoo.

Telia toimittaa Baltic Yachtsille myös puhe- ja dataratkaisut. Toimivilla yhteyksillä on keskeinen rooli, mikäli huollon tarve yllättää tai jotakin veneen järjestelmistä on säädettävä missä päin maailmaa hyvänsä.

”Meillä on tiimi valmiina kohteessa viimeistään parin päivän kuluessa ilmoituksesta. Sijainti voi olla Karibian tai Intian valtamerellä tai missä vain. Datan avulla vianmääritys on nopeaa. Uuden teknologian avulla voimme tulevaisuudessa auttaa pulaan joutunutta miehistöä myös etänä ”, Laitinen kuvailee.

Telian myyntijohtaja Milla Virén on innoissaan sopimuksesta. Hänen mukaansa yhteistyö maailman johtavan venevalmistajan luo edellytyksiä kehittää aivan uudenlaisia palveluita maailman merille.

”Esineiden internet ui vauhdilla myös vesille. Myös virtuaalitodellisuus parantaa jo lähitulevaisuudessa turvallisuutta, aluksi tietysti nykyaikaisimmissa luksusveneissä”, Virén sanoo.

Pro Sail

banner-980x400