Lontoon olympiamitalisti Silja Kanerva lopettaa purjehdusuransa

Sinem Kurtbay ja Silja Kanerva © Vesa Koivunen / SPV

”Olen työskennellyt toukokuusta lähtien lakimiehenä”

Purjehduksen olympiapronssimitalisti ja maailmanmestari Silja Kanerva on päättänyt lopettaa urheilu-uransa. Kanerva muistetaan Match race -tiimistä, jossa hän purjehti kesällä 2012 suurmenestykseen Silja Lehtisen ja Mikaela Wulffin kanssa.

”Lontoon olympiapronssi on tietenkin jotain, mitä en unohda ikinä. Oli mahtavaa, että taistelimme niin hienon päätöksen projektillemme.”

Kanerva tähtäsi Rion olympialaisiin 49er FX -luokassa yhdessä Sinem Kurtbayn kanssa, mutta unelma jäi tällä kertaa saavuttamatta.

”Olin jo etukäteen päättänyt, että Rion jälkeen on aika siirtyä työelämään. Nyt tuo siirtymä tuli jo aiemmin: olen työskennellyt toukokuun lopusta lähtien täysipäiväisenä lakimiehenä”, Kanerva kertoo.

Kanerva teki pro gradu -työnsä Asianajotoimisto Hannes Snellmanissa ja jatkoi osa-aikaista työskentelyä siellä Rio-projektin ohessa.

”Olen todella kiitollinen Hannes Snellmanille siitä, että sain mahdollisuuden urheilla tietäen, että minulla on työpaikka odottamassa. Nyt olen erikoistumassa työoikeuteen”, Kanerva sanoo.

Huippu-urheilijan elämä opetti hänelle muun muassa projektinjohtamista ja vastuunkantoa.

”Lisäksi olen oppinut itsestäni – heikkouksistani ja vahvuuksistani – paljon enemmän kuin moni ikäiseni on oppinut työelämässä. Olen Siljan, Mikaelan ja Sinemin kanssa työskennellessäni nähnyt, miten suuri etu vahva joukkue parhaimmillaan on. Olen onnellinen, että olen saanut purjehtia heidän kanssaan ja saanut niin heistä kuin muistakin purjehdusmaajoukkueen jäsenistä elinikäisiä ystäviä.”

Lontoo 2012 olympiamitalistit Mikaela Wulff, Silja Kanerva ja Silja Lehtinen. © Pepe Korteniemi / SPV
Lontoo 2012 olympiamitalistit Mikaela Wulff, Silja Kanerva ja Silja Lehtinen. © Pepe Korteniemi / SPV

”Haluan kiittää myös perhettäni, yhteistyökumppaneitani, liittoa (SPV) ja Olympiakomiteaa kaikesta vuosien varrella saamastani tuesta.”

Tänä kesänä Kanervaa ei juuri vesillä nähdä, sillä hän viettää lomansa Lapissa vaeltaen.

”Mutta kuka tietää, vaikka kilpailisin jossain pienemmässä kisassa jo lähivuosina. Olympiaprojektit ovat kuitenkin osaltani ohi.”

Suomen purjehdusmaajoukkueen päävalmentaja Joakim Wilenius kiittää Silja Kanervaa hänen menestyksekkäästä urastaan.

”Paitsi että Silja on todella hyvä purjehtija, hän on ollut hauska valmennettava ja maajoukkueen kapteenina hieno esimerkki muille. On upeaa, että Silja voi jatkaa huippu-urheilusta suoraan toiseen mielenkiintoiseen uraan”, Wilenius sanoo.

Pro Sail

Lähde: Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n tiedote

banner-980x400