Lindgreneille lähtövoitto – myös Blässar ja Wulff lennossa EM-vesillä

Joonas ja Niklas Lindgren voittivat illan kultafinaalilähdön ja nousivat kokonaistilanteessa sijalle 15. © Vesa Koivunen / SPV

Niki Blässar ja Mikaela Wulff nousivat lauantain oivien purjehdustensa ansiosta 10 sijaa 470-luokan EM-tuloslistalla. Suomalaisvenekunta onnistui purjehtimaan sijat 12, kolme ja kuusi, joiden ansiosta se suuntaa sunnuntain kultafinaalilähtöihin 15:nneltä sijalta.

”Tämä oli uramme paras päivä, ja vieläpä arvokisoissa. Koko päivän oli meille suotuisa keli, ja onnistuimme olemaan kaikissa lähdöissä ensimmäisten joukossa paineessa”, Mikaela Wulff kertoo.

”Viimeisessä lähdössä kiersimme ylämerkin ensimmäisenä ja pidimme johdon vielä avotuulella, mutta myötätuuliosuudella emme pysyneet kärjen vauhdissa. Vastatuulilla meillä meni hyvin”, Wulff jatkaa.

Wulffilla ja Blässarilla vauhti päällä EM-vesillä. © Vesa Koivunen / SPV
Wulffilla ja Blässarilla vauhti päällä EM-vesillä. © Vesa Koivunen / SPV

Joonas ja Niklas Lindgren sisuuntuivat päivän välinerikosta ja palasivat illan kultafinaalilähtöön päättäväisinä. Veljekset ampaisivatkin ensimmäisinä maaliin ja nousivat kokonaistilanteessa 15:nneksi.

”Vedimme ensimmäisen vastatuuliosuuden taktisesti hyvin. Olimme muutaman muun veneen kanssa tosi kaukana muista ja loput päänahat napsimme myötätuulella. Tämä oli itseluottamukselle tärkeä juttu”, kippari Joonas Lindgren myhäilee.

Viimeisissä karsintalähdöissä heidän sijoituksensa olivat 12. ja keskeytys.

”Meillä hajosi viimeisen karsinnan startissa trapetsi. Kurja juttu, mutta peli on vielä auki”, Lindgren ennakoi finaaleita.

Naisilla finaalilähdöt alkavat sunnuntaina. 470-luokan avoin EM-regatta purjehditaan 5.-12. huhtikuuta Espanjan Palma de Mallorcalla.

Tulokset, 470, EM-kilpailut:
Niki Blässar ja Mikaela Wulff 15. (12., 3. ja 6.)
Joonas Lindgren ja Niklas Lindgren: 15. (12., DNF ja 1.)

Tulokset ja uutiset

Pro Sail

Lähde: Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n tiedote

banner-980x400