Lightning-purjeveneluokan MM-kilpailut 2019 Espoossa

Tapahtumaan odotetaan yli 50 venettä ympäri maailmaa. Kuva © Mikko Rantala

Espoon Pursiseura isännöi kesällä 2019 Lightning-luokan maailmanmestaruuskilpailuja yhdessä Suomen Lightningliiton ja Tuusulanjärven Purjehtijoiden kanssa Nuottaniemessä. Tapahtumaan odotetaan yli 50 venettä ympäri maailmaa ja se on luokan ainoa kansainvälinen suurtapahtuma vuonna 2019.

Espoossa järjestetään 23.6.-2.7.2019 Lightning-luokan maailmanmestaruuskilpailut. Samassa tapahtumassa kilpaillaan myös Euroopan- ja Suomen mestaruudesta. Kyseessä on Lightning-luokan ainoa kansainvälinen suurtapahtuma vuonna 2019 ja kokonaisuudessaan tapahtumaan odotetaan osallistuvan yli 200 kävijää.

Kilpailualue merellä sijaitsee Rysäkarin pohjoispuolella noin 5,6km Nuottaniemestä kaakkoon. Alueella on ihanteelliset olosuhteet, eikä sen läpi kulje merkittyjä väyliä. Kilpailijat saavat purjehtia omassa rauhassaan, muuta vesiliikennettä häiritsemättä.

Lightning (”Salama”) on kolmen miehistöjäsenen purjehdittava nostokölivene ja se on yksi maailman suosituimpia purjeveneluokkia. Ensimmäinen Lightning-vene suunniteltiin vuonna 1938 ja tähän mennessä veneitä on valmistettu yli 15 000 kappaletta. Suomeen Lightning-luokka tuli 1940-luvun lopussa ja luokalla on Suomen Purjehdus ja Veneily-liiton myöntämä SM-status. Lightning-luokan maailmanmestaruuskilpailut on järjestetty Suomessa aikaisemmin kaksi kertaa – Helsingissä vuonna 1971 ja Kuopiossa vuonna 1995.

MM-, EM- ja SM-tapahtuman isäntänä on Nuottaniemessä toimiva Espoon Pursiseura (EPS). EPS on Suomen menestyvimpiä kilpapurjehdusseuroja ja sen jäsenet ovat saavuttaneet sekä olympiamitaleja että maailmanmestaruuksia eri veneluokissa.

Espoon Pursiseura järjestää kilpailut yhteistyössä Suomen Lightningliiton ja Tuusulanjärven Purjehtijoiden kanssa. Onnistuneen kilpailutapahtuman järjestäminen vaatii noin 50 vapaaehtoisen työpanoksen, ja EPS:n jäsenet ovat järjestelyissä avainasemissa.

www.lightning.fi

Pro Sail

Lähde: tiedote

banner-980x400