Kova keli koetteli Hyèresissä

Tuuli Petäjä-Sirén vauhdissa. © Vesa Koivunen / SPV

Nirkko keskeytti selkävaivaan, Petäjä-Sirénin keskisyke 135.

Ranskan Hyèresin maailmancup alkoi kovassa ja kääntyilevässä tuulessa. Tapio Nirkon päivä loppui harmillisesti jo ennen alkuaan, kun vanha selkävaiva palasi yllättäen.

”Ensimmäisen tuulisen lähdön startissa alaselkääni vihlaisi pahasti ja oli pakko jättää homma kesken. Vaiva tuttu ja tiedossa, ei siis mitään vaarallista. Katsotaan päivä kerrallaan, miten tuntemukset kehittyvät”, Nirkko kertoi.

Joonas ja Niklas Lindgen ovat ensimmäisen päivän 470-miehissä yhdeksäntenä. Laser radial -purjehtijoista Tuula Tenkanen on 13:ntena ja Monika Mikkola 20:ntena.

”Purjehdin huonosti ja onnistuin toisessa lähdössä vielä kaatumaankin”, Tenkanen harmitteli.

Tuuli Petäjä-Sirén on RS:X-purjelaudoissa kolmen lähdön jälkeen 15:ntenä. Purjelautailijat ajoivat kolme 25 minuutin lähtöä, mutta niiden välinen odottelukaan ei ollut jopa 16 metriä sekunnissa puhaltaneessa tuulessa lepäilyä.

”Kaiken kaikkiaan haastava päivä: olimme reilut neljä tuntia vesillä, keskisykkeeni tuolta ajalta oli 135 ja maksimi 184. Kaloreita kului sykemittarin mukaan 2 234”, Petäjä-Sirén hämmästeli.

”Mutta oli kyllä siistiä päästä kisaamaan näin kovassa kelissä! Tuntui, että pärjäsin vauhdin puolesta oikein hyvin, joten sinänsä loistavat lähtökohdat viikkoon.”

Tapio Nirkko © Vesa Koivunen / SPV
Tapio Nirkko © Vesa Koivunen / SPV

Paralympiapurjehtija Niko Salomaa ei päässyt hurjassa kelissä maaliin, ja näin tuloksiin DNF (did not finish). 49er FX -purjehtijat odottelevat yhä rannassa kelin tyyntymistä ja mahdollista kilpailemista.

Hyèresin maailmancup päättyy sunnuntaina 1. toukokuuta mitalilähtöihin. Regatta toimii Suomen sisäisenä olympiaedustajakarsintana 49er FX -luokassa. Olympialaisiin keskiviikkona valittu Kaarle Tapper ei ole mukana Hyères’issä.

Tulokset, Hyères:

Joonas ja Niklas Lindgren, 470: 9. (15. ja 7.)
Tuula Tenkanen, Laser radial: 13. (10. ja 21.)
Tuuli Petäjä-Sirèn, RS:X: 15. (18., 8. ja 16.)
Monika Mikkola, Laser radial: 20. (20. ja 19.)

Sinem Kurtbay ja Sillja Kanerva, 49er FX: —
Noora Ruskola ja Camilla Cedercreutz, 49er FX: —
Tapio Nirkko: DNF ja DNS
Niko Salomaa, 2.4mR: DNF

Kaikki Hyèresin tulokset

Pro Sail

Lähde: Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n tiedote

banner-980x400