Kisavene vuokralle – More 55

More Sailing on ruotsalainen charteryhtiö, joka on käynnistänyt oman telakan Kroatiassa.

Heidän ensimmäinen mallinsa on More 55, joka on suunniteltu kilpapurjehdukseen Karibian merellä ja Välimerellä. Prototyyppi on laskettu vesille ja ensimmäinen kilpailullinen koepurjehdus tulee olemaan Atlantin yli purjehdittava ARC, joka alkaa 22. marraskuuta.

Splitissä oleva telakka valmistaa alkuvaiheessa kymmenen samanlaista venettä. Tarkoitus on, että vuokrattavana on veneitä, jotka voivat kilpailla toisiaan vastaan Karibialla ja Välimerellä. Veneessä on kisaveneen runko, mutta sisustus on suunniteltu charter-käyttöä varten. Alhaisten työkustannusten ansiosta veneen hinta on houkuttelevan pieni.

Einar Halldin ja Malin Stom pyörittävät More Sailingia, jolla on tänä päivänä käytössään 45 venettä. He ovat kahdesti aiemmin osallistuneet charterveneillä ARC-kisaan ja törmäsivät veneissä moniin puutteisiin sekä siihen että kalliimpia veneitä ei ollut suunniteltu purjehdittavaksi isolla miehistöllä. More 55 -mallissa on viisi hyttiä sekä omistajanhytti keulassa. Tämä mahdollistaa purjehtimisten jopa 10 hengen miehistöllä.

”Kymmenen samanlaisen veneen osallistuminen samaan kilpailuun tulee olemaan ainutlaatuinen kokemus yli Atlantin, Karibialla tai Välimerellä”, sanoo Malin Stom. Kauden päätteeksi veneet rahdataan takaisin kotisatamaansa, mikä säästää aikaa ja rahaa.

More 55 maksaa 355 000 euroa täydellä charter- ja kilpavarustuksella. Hinta on samaa tasoa kuin ranskalaisilla tai saksalaisilla veneillä varusteltuna, mutta uutuus on kehittyneempi.

Cossutti Yacht Design on vastannut More 55:n suunnittelusta. Se on suunnitellut myös Italia 13.98 -mallin, joka oli European Yacht of The Year -ehdokkaana vuonna 2013. Maurizio Cossutti on erikoistunut ORCi luokkaan ja on myös trimmannut vanhoja veneitä säännön mukaan.

www.moreboats.se

banner-980x400