Karttakeskukselta uusia veneilyä kestäviä veneilykarttoja

Karttakeskus lanseeraa venemessuilla repeämättömän ja vedenkestävän Veneilykartat-karttasarjan, joka on ensimmäinen suomalainen veneilyä kunnolla kestävä veneilykarttasarja. Taitettuna pienikokoista karttaa on myös helppo käsitellä ja säilyttää veneessä kuin veneessä.

Uusi karttasarja on luotu yhdistämällä Liikenneviraston eri karttatyyppejä, joita on maa-alueilla osin täydennetty Maanmittauslaitoksen maastokartoilla. Virallisista merikartoista poiketen kartoilla esitetään myös kohdetietoa, kuten veneiden vesillelaskupaikkoja ja rantautumispaikkoja.

”Veneilykarttojen suunnittelussa on huomioitu veneilijöiden toiveita ja tarpeita”, kertoo Karttakeskuksen kartta- ja aineistoliiketoiminnan johtaja Janne Kostamo.

”Veneilijät liikkuvat tänä päivänä entistä enemmän erilaisia digitaalisia navigointituotteita hyödyntäen. Painettua karttaa pidetään kuitenkin tärkeänä reitinsuunnittelun ja kokonaisuuksien hahmottamisen kannalta. Veneilijät ovat myös toivoneet kartoilta vedenkestävyyttä ja mahdollisuutta taittaa kartta pieneen kokoon. Uudet veneilykartat on suunniteltu vastaamaan näihin toiveisiin.”

Helsingin venemessuilla helmikuussa julkaistaan karttasarjan kuusi ensimmäistä osaa, joista viisi karttaa kattavat Suomenlahden rannikon Helsingistä Turkuun. Lisäksi julkaistaan yksi kartta Mikkelin seudulta. Karttasarja saa jatkoa kevään aikana julkaistavilla 14:llä kartalla Suomenlahden, Saaristomeren, Saimaan ja Päijänteen alueilta.

Veneilykartat ovat saatavilla Karttakaupasta.fi:sta myös taittamattomina seinäkarttoina ja karttatauluina. Veneilykartoista on mahdollista valmistaa myös räätälöityjä versioita, kuten veneilyseurojen omia karttoja.

Karttakeskuksen veneilykartoissa on hyödynnetty Liikenneviraston merikartta-aineistoa. Kyseessä ei kuitenkaan ole virallinen merikartta eikä karttaa ole suunniteltu navigointikäyttöön.

Lisätietoa www.karttakauppa.fi

Pro Sail

Lähde: Karttakeskuksen tiedote

banner-980x400