Jeanneau 54 – täynnä uusia ideoita

Jeanneau 54 on tehtaan uutuus vuodelle 2016, mutta vene purjehtii jo ja se tulee olemaan merkin suuri houkutin syksyn venenäyttelyissä. Uutuusmallin linjat muistuttavat viime vuonna julkistettua Jeanneau 64 -mallia, mutta se on täynnä uusia ideoita.

Valtava istumalaatikko

Jeanneau 54 on kehitetty mukavaa elämää varten. Siinä on erikoislaatuinen istumalaatikko. Siirtämällä nostinvinssit ruorimiehen luo, on sisäänkäynnin viereen luotu valtava avoin tila. Penkkejä on jatkettu eteenpäin kahdeksi pitkäksi aurinkotuoliksi ja täällä voi istua kuivassa sprayhoodin alla. Näillä istumapaikoilla on käsinojat sekä mukitelineet. Ruorimiehen paikalla on myös uusia ideoita. Uimatason laskemalla syntyy uusi istumalaatikko, joka on lähellä vedenpintaa.

Itsejalustava fokka

Jeanneau tarjoaa veneeseen itsejalustavan fokan, joka tekee luovimisesta paljon mukavampaa. Vene on saatavissa myös leveämmällä puomilla, jolloin isopurje laskostuu helposti, kun nostimesta antaa löysää. Kaikki jalukset ja nostimet on johdettu ruorimiehen luo ja sähkövinssien avulla niiden hoitaminen on kätevää.

Uusia ratkaisuja kannen alla

Jeanneau 54 voidaan toimittaa 2 – 6 hytin versioina. Kuudes hytti on miehistöhytti veneen keulassa. Viiden hytin veneessä on kolme vessaa ja neljän hytin versiossa neljä vessaa charteria varten. Kahden hytin versio soveltuu loistavasti pariskunnalle, joka haluaa asua veneessä. Istumalaatikkoa on kohotettu tilan luomiseksi sisälle. Tämä ei ole optimaalista merellä, jolloin on turvallisinta ja mukavinta pysytellä mahdollisimman alhaalla. Ratkaisu tarjoaa kuitenkin uusia mahdollisuuksia. Yksi näistä on takahytissä oleva hyvä istumakorkeus ja toinen hytin ikkunoiden sijoittaminen niin, että niistä voi ihastella merta ennen kuin nousee sängystä.

Pieni superjahti

Jeanneau on palkannut superjahtieksperttejä suunnittelemaan veneen. Tuloksena on jänniä ratkaisuja. Phillipe Briand on suunitellut rungon ja Andrew Winch vastasi ergometriasta sekä materiaalivalinnoista. Hinta ei ole vielä tiedossa, mutta vene tulee varmasti olemaan houkutteleva vaihtoehto monelle.

Tekniset tiedot

Kokonaispituus 16,16 m
Runkopituus 15,75 m
Vesilinjanpituus 14,25 m
Leveys 4,92 m
Paino 17,2 t
Syväys 2,24 / 1,77 m
Moottori Yanmar 75 hv / 110 hv
PA-tankki 240/480 l
Vesitankki 724/964 l
Purjeala 123 m2

Artikkeli ilmestynyt: Pro Sail 03/2015

banner-980x400