Hyèresin maailmancupista 49er FX:n olympiaedustajakarsinta

49er FX -venekunta Sinem Kurtbay-Silja Kanerva mukana taistossa. @ Vesa Koivunen / SPV

Noora Ruskola ja Camilla Cedercreutz lunastivat Suomelle viime viikolla purjehduksen kuudennen maapaikan Rio de Janeiron olympialaisiin. Palma de Mallorcalla järjestetyssä maapaikkakarsinnassa purjehti myös Suomen toinen 49er FX -venekunta Sinem Kurtbay-Silja Kanerva.

”Palmalla ainoa tavoitteemme oli varmistaa kahden venekunnan voimin maapaikka – ja se onnistui. Nyt olemme sopineet Olympiakomitean ja urheilijoiden kanssa, että olympiaedustaja valitaan Hyèresin maailmancupin tulosten perusteella”, purjehdusmaajoukkueen päävalmentaja Joakim Wilenius sanoo.

”Hienoa, että maapaikka saavutettiin. Meillä on kaksi kovaa venekuntaa, jotka kehittyvät jatkuvasti. Uskon, että saamme Rioon hyvin kilpailukykyisen 49er FX -tiimin”, Suomen Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoski kertoo.

Noora Ruskola - Camilla Cedercreutz lunastivat purjehduksen kuudennen maapaikan Rion olympialaisiin Palma de Mallorcalla. Hyèresin maailmancupissa on vielä kova kisa edessä. @ Vesa Koivunen / SPV
Noora Ruskola – Camilla Cedercreutz lunastivat purjehduksen kuudennen maapaikan Rion olympialaisiin Palma de Mallorcalla. Hyèresin maailmancupissa jatkuu kisa itse olympiapaikasta. @ Vesa Koivunen / SPV

Päätös valinnasta siirrettiin toukokuun alkuun, sillä Kurtbay ei ole täysin toipunut polvivammastaan. Vamma vaikutti myös venekunnan sijoitukseen (17.) Palman regatassa. Ruskola-Cedercreutz oli kilpailussa yhdeksäs.

”Suunnitelma on hyvin yksinkertainen: Hyèresissä paremmin menestyvä venekunta lähtee olympialaisiin. Määritämme tarkemmat karsintasäännöt regattaan lähempänä kilpailua”, Wilenius jatkaa.

Hyèresin maailmancup kilpaillaan Ranskassa 27.4. – 1.5.2016.

Pro Sail

Lähde: Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n tiedote

banner-980x400