HSS palkkaa päävalmentajan Argentiinasta

HSS palkkaa kaudelle 2020 päävalmentajan, joka toimii myös Laser Black -ryhmän vastuuvalmentajana. Uusi päävalmentaja on Argentiinasta kotoisin oleva 29 vuotias Juan Mazzini, joka vieraili HSS:llä elokuussa 2019.

Päävalmentaja Juanin tärkein tehtävä on huolehtia seuran valmennusohjelmasta kokonaisuutena. Seuran valmennusohjelma käsittää juniori-, purjelauta- ja aikuistoiminnan. Päävalmentaja huolehtii siitä, että kokonaisuus toimii ja jokainen urheilija kehittyy sekä löytää itselle sopivan luokan ja tavan harrastaa sekä kilpailla. Päävalmentaja toimii HSS:n valmennustiimin vetäjänä ja valmentaa säännöllisesti jokaisen valmentajan kanssa. Päävalmentajan palkkaaminen kehittää koko seuran valmennusta ja nostaa etenkin vesillä tapahtuvan harjoittelun laatua.

Juan vastaa itse Laser Black -ryhmän valmennuksesta. Laser Black -ryhmä on HSS:n junioriryhmistä tasoltaan kovin ja ryhmä tähtää menestykseen kansainvälisissä arvokisoissa. Ryhmän nykyinen vastuuvalmentaja Matias Mikkola on opintojensa loppusuoralla ja siirtyy oman alan töihin. Matias on valmentanut HSS:llä laser ryhmää jo kuuden vuoden ajan ja tehnyt erinomaista työtä.

”Matias on kehittänyt ryhmän valmennusta pitkäjänteisesti ja systemaattisesti. Tulokset ovat selkeitä. Matias ja Juan valmensivat sekä keskustelivat paljon Juanin vierailun aikana elokuussa. Juanilla on hyvä kuva siitä mitä Matias on tehnyt vuosien varrella ja Matias on perehdyttänyt hänet hyvin vastuuvalmentajan tehtävään sekä ryhmään. Matiaksen seuraajan löytäminen ei ole ollut helppo tehtävä, mutta olemme erittäin tyytyväisiä uuteen palkkaukseen. Ryhmän purjehtijat olivat myös itse tyytyväisiä uuteen valmentajaan vierailun jälkeen, mikä on ehdottoman tärkeää”, toteaa seuran valmennuksesta vastaava Rosa Lindqvist.

Juan on valmentanut viimeiset kymmenen vuotta ammatikseen. Tämän lisäksi hänellä on tutkinto Buenos Airesin yliopistosta kauppatieteen liiketoiminnan hallinnosta. Juan on valmentanut mm. Argentiinassa, Myanmarissa, Belizessä ja USA:ssa. Hän on valmentanut ISAF Youth Worlds (nyk. World Sailing) arvokilpailuissa Belizen maajoukkuetta, Aasian ja Amerikan mestaruuskilpailuissa Myanmarin ja Belizen maajoukkueita, Argentiinan Laser 4.7 maajoukkuetta MM kisoissa sekä muissa kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa. Juanilla on oma purjehdustiimi USA:ssa, jonka kanssa hän jatkaa yhteistyötä myös kaudella 2020.

”Juan on erinomainen valmentaja juuri HSS:lle, koska hänellä on osaamista kaikilta tarvitsemiltamme osa-alueilta. Hänellä on tietenkin vankka osaaminen junioripurjehduksen parissa, jonka lisäksi hän on valmentanut Argentiinassa Techno 293 -luokkaa kun maa aloitti satsaukset nuorten Olympialaisiin 2018 sekä kisannut itse aktiivisesti köliveneluokissa. Ei ole helppoa löytää valmentajaa joka vastaa meidän tarpeisiin sekä juniori- että aikuispurjehduksen parissa että purjelautailussa”, summaa Rosa.

Talven 2020 aikana Juan valmentaa HSS:n optimistijollia sekä lasereita talven harjoitusleireillä ja regatoissa. Talven aikana päästään mahdollisesti harjoittelemaan yhdessä USA:n optimisti- ja laser 4.7 purjehtijoiden kanssa. Juan saapuu Suomeen huhtikuun puolessa välissä ja on täällä lokakuun puoliväliin asti täyspäiväisesti. Hän tulee viettämään aikaa vesillä kaikkien juniori-, purjelauta- ja aikuisryhmien kanssa keskittyen ensisijaisesti kisaryhmiin.

Pro Sail

Lähde: HSS:n tiedote

banner-980x400