Helly Hansen The Ocean Race -purjehduskilpailun viralliseksi kumppaniksi

Team MAPFRE. Kuva ©Jen Edney / Volvo AB

Maailman johtaviin teknisten purjehdusvaatteiden valmistajiin lukeutuva Helly Hansen on ammattilaisten luottomerkki kautta maailman ja nyt myös The Ocean Race ‑tapahtuman virallinen vaatetoimittaja. Kyseessä on maailman haastavin joukkuekilpailu. Norjalaisella Helly Hansenilla on yli 140 vuoden kokemus, tietämys ja asiantuntemus suoritusta tehostavien vaatteiden kehittämisestä.

The Ocean Racea sanotaan usein maailman pisimmäksi ja rankimmaksi ammattimaiseksi urheilutapahtumaksi. Maailman parhaat purjehtijat ovat asettaneet siinä kykynsä koetukselle kaikkein haastavimmilla vesillä jo vuodesta 1973. Kilpailu on säälimätön; joukkueet antavat kaikkensa ympäri vuorokauden pyrkiessään voittamaan uransa kovimman ammattilaistason kilpailun. Helly Hansen on ollut The Ocean Race ‑joukkueiden virallinen vaatesponsori aina ensimmäisestä tapahtumasta alkaen eli lähes 50 vuoden ajan. Se on yksi maailman johtavia teknisten purjehdusvaatteiden valmistajia, pitkäkestoisissa kumppanuuksissa lajin huippujen kanssa.

The Ocean Racen monet kasvot

The Ocean Race ‑tapahtumassa on kyse kilpailusta ja seikkailusta, mutta samalla se on omistautunut edistämään valtamerten suojelua ja merten tilan parantamista. Koska Helly Hansenin tausta, juuret ja kokemus ovat tiukasti sidoksissa mereen, sen on helppo jakaa tapahtuman tavoitteet maailman merten suojelemiseksi.

– Vuodesta 1973 The Ocean Race on pakottanut osallistujat antamaan kaikkensa. Purjehtijoina edistämme paitsi huipputason kilpailua valtamerillä, osallistumme myös merien kunnon parantamiseen pyrkivien ratkaisujen tukemiseen ja toteuttamiseen. Kumppaninamme Helly Hansen on vastaavasti sitoutunut huippusuorituksiin sekä merien tilan parantamiseen, sanoo tapahtuman johtaja Richard Brisius.

– The Ocean Racen ainutlaatuinen haastavuus ja rankkuus houkuttelee lajin huippunimiä venymään äärirajoille ankarissa olosuhteissa, Helly Hansenin toimitusjohtaja Paul Stoneham kiteyttää.

– Helly Hansen tahtoo tehdä tiivistä yhteistyötä ammattilaisten kanssa kehittäessään purjehtijoille luotettavia varusteita kaikkiin olosuhteisiin. Meille on kunnia tehdä yhteistyötä The Ocean Racen kanssa, jolle kestävyys ja valtamerten tilan parantaminen ovat myös ydinarvoja.

Vaatetukselta vaaditaan paljon

Ensimmäinen täysin norjalainen joukkue osallistui kilpailuun vuonna 1981. Helly Hansen toimitti sen viralliset varusteet, joista tuttua lippukuviota käytetään tämänkin päivän mallistoissa. Seuraavina vuosikymmeninä The Ocean Race innoitti edelleen lajiin liittyviä innovaatioita, ja Helly Hansen kehitti huippulaatuisia suoritusta tehostavia teknologioita ja malleja. Se toimitti muun muassa vuosien 2008–09 kilpailun voittaneen Ericsson-joukkueen vaatetuksen.

Kun entistä modernimmat kilpaveneet nostivat teknisten purjehdusvarusteiden rimaa, myös vaatteiden oli kestettävä kasvavat nopeudet ja paineet. Helly Hansen valmistikin HELLY TECH® ‑kankaasta vedenpitävät ja hengittävät takit, joihin kuuluivat lisäsuojaa tuovat kasvomaskit. Vuosien 2014–15 kilpailussa brändi toimitti vaatteet kokonaan naisista koostuneelle SCA-joukkueelle. Näitä naisille suunnattuja malleja käytetään edelleen useissa mallistoissa.

Uusin offshore-purjehdukseen suunniteltu Ægir-mallisto on syntynyt vuosien mittaan yhteistyössä The Ocean Race ‑joukkueiden kanssa. Mallistossa kulminoituu viiden sukupolven kehitystyö, joka on kehitetty kestämään ankarimmissakin olosuhteissa purjehtijoiden palautteen pohjalta. Työn tuloksia hiottiin viimeisimpänä MAPFRE-joukkueen kanssa vuosien 2017–18 kilpailussa.

The Ocean Race on yli 70 000 km pitkä kilpailu, jonka kuluessa purjehditaan maailman ympäri. Reitti käy kuudella mantereella yhteensä kymmenessä isäntäkaupungissa. Tulevassa kilpailussa on mukana kaksi veneluokkaa: VO65-yksityyppiluokan lisäksi mukana ovat huipputekniset IMOCA 60 ‑luokan veneet.

Kilpailu käynnistyy sen kotisatamasta Espanjan Alicantesta syksyllä 2022, ja se päättyy Italian Genovaan kesällä 2023. Isäntäkaupunkeja ovat Kapkaupunki Etelä-Afrikassa, Shenzhen Kiinassa, Auckland Uudessa-Seelannissa, Itajaí Brasiliassa, Newport Yhdysvaltojen Rhode Islandin osavaltiossa, Århus Tanskassa ja Haag Alankomaissa sekä Kap Verde, josta tulee kilpailun historian ensimmäinen pysähdyspaikka läntisessä Afrikassa.

Lisätietoa Helly Hansenin ja The Ocean Racen yhteistyöstä osoitteissa:
hellyhansen.com
theoceanrace.com

Pro Sail

Lähde: tiedote

banner-980x400