Haku Suomen suurimmalle yhteispurjehdukselle on auennut

Yhteisöllisyyttä koko rannikon mitalta

Valtameri- ja seikkailupurjehduksistaan ja omaperäisistä veneilyhankkeistaan tunnettu Kari ”Ruffe” Nurmi aikoo viettää ensi kesän tiukasti rannan tuntumassa. Yhdessä koko rannikko -hankkeessa purjehditaan koko Suomen rannikko läpi 30 päivässä yhteensä 120 hengen voimin.

Hankkeen miehistöhaku on nyt auennut. Haluamalleen päivän mittaiselle etapille voi hakea mukaan osoitteessa www.yhdessakokorannikko.fi

Purjehdus on osallistujille maksuton. Mukaan lähteviltä ei vaadita aiempaa kokemusta purjehtimisesta tai veneilystä. Startti on 21.5. Virolahdelta, ja perillä Torniossa ollaan juhannuksena. Pysähdyspaikkakuntia on kaikkiaan 24 kpl, joista löytyy tarkemmat tiedot ja aikataulut hankkeen sivustolta.

Merentutkimusta ja näytteiden keruuta matkan varrella

Mukaan valittavat pääsevät osallistumaan myös merentutkimukseen. Purjehduksen ohessa merestä kerätään mikromuovinäytteitä ja havainnoidaan kelluvaa makroroskaa. Tutkimusta tehdään yhteistyössä Suomen ympäristökeskuksen kanssa.

”Viime kesänä testasimme onnistuneesti Ruffen kanssa mikromuovinäytteiden keräämistä purjeveneellä Itämerellä. Jatkamme yhteistyötä mikromuovin osalta ja laajennamme sitä myös kelluvan roskan havainnointiin koko rannikolla,” sanoo tutkimusprofessori Maiju Lehtiniemi Suomen ympäristökeskuksesta.

Sosiaalisempi tapa seilata

Kyseessä ei ole suinkaan Ruffen ensimmäinen yhteisöllinen purjehdushanke. Vuonna 2017 Ruffe vei osana Suomi100-juhlavuotta vesille 100 suomalaista. Tästä hankkeesta saadut hyvät kokemukset innostivat tekemään vielä suuremman yhteisöllisen hankkeen.

”Suomi 100 -purjehduksilla näin, miten innoissaan porukka oli ja millainen elämys se pieni purjehdus oli monelle ensikertalaiselle. Siksi haluan taas innostaa ihmisiä veneilyn pariin sekä tarjota heille mahdollisuuden kokea Suomen saariston ainutlaatuisuus pienen purjeveneen kannelta käsin koko rannikon mitalta,” Ruffe kuvailee.

Lisätietoja hankkeesta:
www.yhdessakokorannikko.fi
www.ruffe.fi

Pro Sail

banner-980x400