FIN 141 Rosa & Rose jatkavat kilpailukautta Palme de Mallorcalla

Kaksinpurjehdittavaa 470-luokan venettä purjehtivat Rosa Lindqvist ja Rosemarie Hartman ovat matkustaneet viikon pituisen Suomen vierailun jälkeen takaisin Palma de Mallorcalle osallistuakseen kauden toistaiseksi tärkeimpään kisaansa, 30.3. -4.4.2015 järjestettävään Princesa Sofia Trophy –regattaan.

Rion Olympiakisoihin tähtäävän naisiston Palma de Mallorcan kisatavoitteena on pääsy Ranskan Hyeresissä järjestettävään World Cup –osakilpailuun. Palman kisan naisten luokkaan on ilmoittautunut 68 venettä, joista 19 on varmistanut pääsynsä Hyeresiin. Jaossa on siten yksitoista kutsua Hyeresin regattaan.

Rosa ja Rose tavoittelevat kisassa sijoja 25 -30, mikä mahdollistaisi Hyeresiin pääsyn. Mikäli naisisto ei pääse Hyeresin regattaan, jatkuu kisamatka Ranskan Marseillesissa järjestettävään Spring Cupiin.

Rosa ja Rose panostavat Palman regattaan ottamalla vihdoin käyttöön uudet kisapurjeet. Kilpakumppanit ovatkin ehtineet naureskella tiimin parin vuoden ikäisille perunasäkkipurjeille. Nyt on kuitenkin tosi kysymyksessä ja kaikki harjoiteltu pitää pystyä toteuttamaan parhaalla mahdollisella tavalla myös kilpailun paineen alla.

Nuorten naispurjehtijoiden tuntoja kuvaavat parhaiten heidän omat toteamuksensa. Mukava päästä taas kisaamaan! Kisat kestävät viisi päivää – mitä tahansa voi sattua! Odotukset ovat kovat, mutta niin myös paineet!

Oman sävynsä naisiston matkatunnelmaan toi Germanwingsin traaginen onnettomuus. Tiimi laskeutui Barcelonaan samoihin aikoihin kuin Germanwingsin turmakone oli lähdössä Barcelonasta.

Rosa Lindqvist ja Rosemarie Hartman palaavat toukokuussa Suomeen jatkamaan harjoituksiaan tukikohtanaan Suomalainen Pursiseura Merisataman edustalla.

Lisätietoa: www.fin141.com

Pro Sail

 

banner-980x400