Euroopan suurin puisten veneiden kilpailu purjehditaan Helsingin edustalla viikonloppuna

Euroopan suurin puisten purjeveneiden kilpailu purjehditaan Suomenlinnaa ympäröivillä vesillä lauantaina 17.8.2019. Kuva: Jorma Rautapää

Rantatapahtumassa kohtaavat kilpailijat ja klassikkoveneistä kiinnostuneet

Maailman tai ainakin Euroopan suurin puisten purjeveneiden kilpailu purjehditaan Suomenlinnaa ympäröivillä vesillä lauantaina 17.8.2019. Mukana kilpailemassa on tänä vuonna noin 150 klassista puista purjevenettä. Kaikenmallisten, -kokoisten, -ikäisten ja -tyyppisten suomalaisten puupurjehtijoiden lisäksi Tuoppiin osallistuu veneitä eri puolilta Itämerta. Kilpailun tarkoituksena on edistää veneilykulttuuria ja pitää puiset purjeveneet pinnalla. Henkisesti ja fyysisesti. Kilpailun järjestää talkoovoimin Suomenlinnan Pursiseura.

Kilpailun lähto- ja maalilinja ovat Kruunuvuorenselällä. Ensimmäiset veneet lähtevät matkaan klo 9.30 ja viimeiset saapuvat maaliin iltapäivästä. Yleisölle parhaat katselupaikat löytyvät Suomenlinnan Länsi-Mustasaaren, Särkän ja Harakan rannoilta. Kilpailun etenemistä voi seurata myös liveseurannasta. Ohjeet ja osoitteet löytyvät Viaporin Tuopin sivuilta ja somekanavista.

Kilpailun jälkeen veneet kokoontuvat Suomenlinnan Pursiseuran kotisatamaan Iso-Mustasaaren Varvilahteen. Rantatapahtumassa purjehtijat ja klassikkoveneistä kiinnostuneet kohtaavat. Tarjolla on ruokaa, ohjelmaa ja palkintojenjako. Ranta-alue on täksi vuodeksi suunniteltu uusiksi ja panostettu etenkin sen viihtyisyyteen. Musiikista vastaavat DJ Bunuel ja Mustat Silmät.

”Meidän unelmissamme Tuopin ympärille alkaisi kasaantua muutakin klassikkovenetoimintaa. Voisiko esimerkiksi MeriViaporin järjestää samaan aikaan Tuopin kanssa? Näin puiset purje- ja moottoriveneet olisivat samaan aikaan Suomenlinnassa, se olisi komeaa! Meistä olisi myös mukavaa jos muut veneilykulttuuria ylläpitävät tulisivat Tuoppiin esittäytymään. Näin tapahtuma kasvaisi ja palvelisi vielä paremmin yleisöäkin”, yksi Viaporin Tuopin järjestäjistä Helmeri Heikkilä sanoo.

Erik Bruun suunnitteli erikoisjulisteen

Piirroksillaan muun muassa merikotkan ja norpan suojeluun voimakkaasti vaikuttanut graafikko Erik Bruun suunnitteli 35. kertaa järjestettävälle Viaporin Tuopille erikoisjulisteen. Purjehdusaiheinen työ julkaistaan tapahtumassa.

Viaporin Tuoppi sai tänä vuonna myös verkkokaupan. Myynnissä on paitsi ajattomia Tuoppi-paitoja niin myös 35. kilpailun virallisia kisapaitoja. Paidat ovat suomalaisen Pure Wasten tuotantoa. Ne on tehty 100-prosenttisesti kierrätysmateriaalista, valmistuksessa ei käytetä kemikaaleja ja jokainen t-paita säästää 2700 litraa vettä.

Paitakaupan löytää osoitteesta: www.printmotor.com/viaporintuoppi/

Lisätietoa:

www.viaporintuoppi.fi
www.facebook.com/viaporintuoppi/
www.instagram.com/viaporintuoppi/

Pro Sail

Lähden Suomenlinnan Pursiseuran tiedote

banner-980x400