Esittelyssä luksuskohde maailmalta

Scrub Island Resort – Brittiläisten Neitsytsaarien helmi

Karibialla Pienten Antillien ryhmään kuuluvalle Scrub Islandille rakennettiin korkeatasoinen lomakohde, joka avasi ovensa nelisen vuotta sitten.

Scrub Island Resort, Spa & Marinan kokonaisuuteen kuuluu 26 tyylikkäästi sisustettua ja merinäköalalla varustettua huonetta sekä saman verran 1 – 2 makuuhuoneen suurempia huoneistoja. Kaikissa huoneistoissa on aina joko oma parveke tai terassi. Lisäksi saaren rauhallisemmilla rinteillä on seitsemän 2 – 4 makuuhuoneen luksustason huvilaa, joissa on oma katettu terassi tyylikkäine tiikki-kalusteineen. Huviloihin majoittuu jopa kymmenen henkilöä ja palveluihin kuuluvat palvelijat ja oma kokki.

Hiljaisuutta ja rauhaa lähes asumattomalla saarella

Valtaosa saaresta on täysin asumatonta, joten hiljaisuudelle ja rentoutumiselle on mukavasti tilaa. Kunnostaan voi pitää huolta yötä päivää auki olevalla kuntosalilla ja rentoutumaan pääsee samalla saarella sijaitsevaan Ixora Spa -kylpylään.

Ilmasto saarella on ihanteellinen ympäri vuoden lämpötilan vaihdellessa 21 – 32 asteen välillä. Lomailuhenkisiä matkapurjehtijoita paikan päälle houkuttelevat mukavan leppoisat ja tasaiset tuulet sekä mahdollisuus seikkailla ja tutkia lähialueen yli 60 muuta saarta.

Upea satama monipuolisilla palveluilla

Satamassa on yli viisikymmentä venepaikkaa, jotka on suunniteltu 20 – 170 –jalkaisille veneille. Palvelut ovat monipuolisia ja alueella on useita liikkeitä, gourmet-tason ruokakauppa, neljä maailmanluokan ravintolaa, kolme yksityisrantaa ja muun muassa sukellusliike.

Saarella on monia upeita ja rauhallisia lahdenpoukamia, joista aukeavat mahtavat maisemat merelle. Lomakohteen rakentamisessa ja kehittämisessä on otettu alueen luonto hyvin huomioon, jotta saaren luonnollista ekosysteemiä suojellaan niin paljon kuin mahdollista. Scrub Island on käytännössä lähes kokonaan vapaa autoilta ja muilta moottorikulkuneuvoilta. Kulku Scrub Islandille tapahtuu vesiteitse lähisaarten kautta.

Ruokailu ja ravintolat

Lomakohteessa vierailevat pääsevät ruokailun suhteen valitsemaan useamman eri vaihtoehdon kesken. Myös ruokailu omassa huvilassa kaikessa rauhassa oman kokin palveluiden kera on mahdollista.

Caravela on saaren ns. fine-dining ravintola, jonka tiloista aukeaa hienot näkymät satamaan ja uima-altaalle. Erikoisuuksiin kuuluvat pihvit ja kalaruoka. Näissä tiloissa tarjoillaan sekä aamiainen että illallinen.

Tierra! Tierra! –ravintola on lounaita ja illallisia varten tarkoitettu ulkogrilliravintola, josta aukeaa upeat maisemat kohti Brittiläisten Neitsytsaarien suurinta saarta Tortolaa.

The Gourmet Market & Café tarjoilee puolestaan kahveja, leivonnaisia, erilaisia leipiä sekä laajan valikoiman viinejä, oluita ja muita juomia.

One Shoe Beach Bar & Grill sijaitsee saaren pohjoisrannalla, jossa on myös yksityinen uima-allas. Täällä ruokaa ja juomaa voi tilata halutessaan suoraan rannalle.

Scrub Island Resortin ravintoloista vastaa kokki Davide Pugliese, joka asettui Brittiläisille Neitsytsaarille jo vuonna 1984. Arvostettu Chef Davide on nähty useissa julkkisten kokkiohjelmissa ja -tapahtumissa ympäri maailmaa ja ennen nykyistä pestiään hän toimi muun muassa Yacht Club Costa Smeraldan hospitality managerina Virgin Gordalla.

Saapuminen Scrub Islandille

Scrub Islandin saari sijaitsee reilut sata kilometriä Puerto Ricosta itään. Kaikista mukavin tapa matkustaa saarelle on lentää Puerto Ricon San Juanin lentokentälle, jatkaa sieltä lennolla Tortolan saarelle, josta pääsee alle kymmenen minuutin mittaisella venekyydillä perille.

Toinen vaihtoehto on ottaa lento St. Thomasiin, josta on kolmen vartin matka lautalla Tortolan saarelle. Scrub Islandilla on myös kaksi laskeutumispaikkaa helikoptereille.

Ihan hetkessä matka ei kuitenkaan Suomesta käsin taitu. Lento Helsingistä St. Thomasiin sisältää yleensä kaksi välilaskua ja siirtymiseen saa varata vähintään parikymmentä tuntia. Mikäli haluat olla paikan päällä ajoissa päiväsaikaan, saattaa matkan kokonaiskesto venyä lentojärjestelyjen myötä jopa 40 – 50 tuntiin. Halvimmillaan lennon Helsingistä St. Thomasiin saa noin tuhannella eurolla.

FAKTALAATIKKO:
Scrub Island Resort, Spa & Marina
Sijainti: yhden merimailin verran Tortolan saarelta itään
Perustettu / avattu: 2010 heinäkuussa
Majoitustilat: 26 kpl huoneita, 26 kpl 1-2 makuuhuoneen huoneistoa, 7 kpl huviloita
Rannat: saarella kolme yksityisrantaa
Kylpylä: Ixora Spa
Ravintolat: neljä korkeatasoista / erityyppistä
Satama: venepaikkoja yli 50 veneelle, 20 – 170 –jalkaisille
Nähtävää: lähistön yli 60 saarta palveluineen
Keskilämpötila: 21 – 32 asteen välillä ympäri vuoden
Rahayksikkö: Yhdysvaltain dollari
www.scrubisland.com

Alkuperäinen artikkeli: Pro Sail 3/2014.

banner-980x400