EMK Syysregatassa purjehditaan usean eri luokan SM-mitaleista

EMK Syysregatta. Kuva: Jouko Markkanen

Espoon Merenkävijät järjestää 12.-13. syyskuuta EMK Syysregatan, joka kokoaa usean eri luokan kärkipurjehtijat kilpailemaan SM-mitaleista. Kaikki tapahtuu samassa paikassa, Espoon Haukilahdessa. Parempaa kattausta Suomen purjehduksen tiimoilta ei yhdessä paikassa näe.

Regattaan odotetaan 100-150 osallistujaa ja SM-mitaleista taistellaan seuraavissa olympialuokissa: Laser radial, Laser standard, 49er FX ja 49er. Jatkoluokkien osalta kilpaillaan Zoom8:ssa, Laser 4.7.:ssa, Europessa ja 29er:ssa.

Rata-alueita on kaksi: Melstenin selkä, jossa kilpailevat Skiff-luokat (29er, 49er FX ja 49er) sekä Rysäkarin rata-alue, jossa kilpailevat kaikki muut luokat.

EMK Syysregatta on vuosittain toistuva kevytveneiden tapahtuma, jossa kerätään yhteen kilpailuun monta luokkaa. Seurojen logistiset kuviot helpottuvat, kun eri luokkien purjehtijat menevät samaan paikkaan samaan aikaan.

”Meillä EMK:lla on tehty järjestelmällistä työtä regatan kasvattamiseksi vuosi vuodelta. Iso tapahtuma aiheuttaa enemmän pöhinää ja lisää huomioarvoa. Kaikki lajit kilpailevat samoista harrastajista ja riittävällä näkyvyydellä voidaan tehdä laji houkuttelevaksi”, kilpailun koordinaattori Jaakko Kairamo kertoo.

”Tämänkokoisen tapahtuma itsessään vaatii paljon talkootekemistä ja se onnistuu, kun siihen saadaan riittävästi tekijöitä tehtävien pitämiseksi pieninä. Tämä takaa myös sen, että kaikilla on kivaa eikä tarvitse ryppyotsalla tehdä enempää kuin mihin pystyy”, Kairamo jatkaa.

Tapahtuman sivulle www.emk.fi/emk-syysregatta/ on kerätty linkit kilpailun seuraamiseen.

Pro Sail

Lähde: tiedote

banner-980x400