Downtown Sailing Week kokoaa nuoret purjehtijat Helsinkiin 4.-9.6.2019

Helsingfors Segelsällskap:n (HSS) järjestämä Downtown Sailing Week (DTSW) käynnistyy jälleen kesäkuun ensimmäisellä viikolla Liuskasaaressa, Helsingissä.

Downtown Sailing Week -regatta 2019 kilpaillaan 8.-9.6.2019 ja kilpailua edeltää SPV:n järjestämä junioreiden valmennusleiri, johon osallistuu lähemmäs 100 junioria.

”Leirin tarkoituksena on saattaa yhteen nuoria purjehtijoita eri luokista ja auttaa purjehtijoita oppimaan uusia asioita luokkarajat ylittävällä valmennuksella. Kaiken pohjana on panostus korkealaatuiseen valmennukseen yhteistyökumppaniemme kanssa. Keskellä kaunista kesäistä merellistä pääkaupunkiamme”, kuvailee HSS:n kommodori Mikael Stelander.

DTSW-leirillä ollaan vesillä huippuvalmentajien johdolla

Downtown Sailing Week -valmennusleirillä järjestäjinä toimivat ja junioreita valmentavat Suomen Purjehdus ja Veneilyn (SPV), HSK Akatemian, Tampereen Pursiseuran (TaPS), Brändö Seglare Junior valmentajat sekä HSS:n omat valmentajat, joilla kaikilla on valmennuskoulutuksen lisäksi oma kilpapurjehdusura tukenaan.

Lasereita valmentavat Matias Mikkola (HSS), Petri Leskinen (HSK) sekä Riku Vääriskoski (TaPS) ja 29er-purjehtijoita Jan Gahmberg (HSK). Optimistijollapurjehtijoita (kadett ja ranking) valmentavat HSS:n Ebba Stelander ja Mikael Mustakallio, Zoom8-jollia Niklas Toroi ja Techno293-purjelautaluokkaa tulee valmentamaan Tonis Kask (Viro).

DTSW-Regatassa juniorit kisaavat uusien taitojen kera

Valmennusleirin jälkeen junioripurjehtijat pääsevät näyttämään taitojaan kaksipäiväisessä DTSW- Regatassa, joka on yksi Itämeren suurimmista purjehdustapahtumista. Regatta on Optimisti-, Zoom8-, Laser- ja 29er-luokkien kansallinen rankingkilpailu. Kilpailussa on mukana koko tämän hetken Suomen nuorten purjehtijoiden kärki ja tulevat olympiaedustajamme.

Down Town Sailing Week -regatassa kilpaillaan seuraavissa luokissa: Zoom8, Laser (std, Radial, 4.7) ja 29er-luokka sekä E-jollat ja Finnjollat

Itämeri on yhteinen asiamme

Luonto-Liiton Itämeriryhmä on sunnuntaina 9.6. tapahtumassa mukana yhteistyössä John Nurmisen Säätiön kanssa. Pisteelle voi tulla keskustelemaan Itämeren suojelusta ja vapaaehtoistyöstä Itämeriryhmässä. Luonto-Liiton Itämeriryhmän ja John Nurmisen Säätiön kesän yhteistapahtumien teemana on #muovitonmeri ja pisteellä saatkin runsaasti tietoa meren roskaantumisesta. Kysynnän mukaan järjestetään lyhyitä roskienkeruukävelyitä ja lapset voivat osallistua leikkimieliseen roskien kalasteluun. Ota käteistä mukaan, jos haluat ostaa Itämeriaiheisia tuotteita tai tehdä lahjoituksen Luonto-Liiton Itämerensuojelutyölle.
Veneilyyn ja vesillä liikkumiseen keskittyvä televisio-ohjelma Merimaili on mukana leirillä. Ohjelma on katsottavissa Jim- ja Ruutu-kanavilla.

Lisätietoja HSS Downtown Sailing Week -leiristä ja regatasta:
www.helsinkisailing.com/downtown-sailing-week/

Pro Sail

Lähde: Downtown Sailing Weekin tiedote

banner-980x400