Dehlerilta uusi 42-jalkainen

Uutuusmalli seuraa Dehler 38:n vuoden 2013 ja Dehler 46:n viime vuoden menestystä.

Dehler 38 valittiin vuoden veneeksi Euroopassa vuonna 2014. Veneen voitto perustui hyvään yhdistelmään mukavuutta ja hyviä purjehdusominaisuuksia.

Dehler 41, joka oli ensimmäinen uusi malli sen jälkeen, kun Hanse osti Dehlerin, ei elänyt pitkään. Vene esiteltiin vuonna 2011 ja nyt sen valmistus lopetetaan. Dehler 42 on vakioversiona rauhallisempi, mutta sen rakennustekniikka on kehittyneempi.

Hiilikuitukehikosta huolimatta vene on hivenen painavampi, vaikka isopurje samanaikaisesti pienenee. Dehler löysi 38-jalkaisesta menestyskonseptin ja jatkaa samalla linjalla uusissa malleissa. On kuitenkin hivenen yllättävää, että 41-jalkainen poistuu markkinoilta. Markkinoilla odotettiin korvaajaa Dehlerin vanhoille 32- ja 35-jalkaisille malleille.

Uusi Dehler 42 tulee tyyliltään vastaamaan Dehler 38 ja 46 kannen alla. Veneen vakioversiossa on kaksi hyttiä ja yksi vessa, mutta se on saatavissa myös kolmella hytillä ja kahdella vessalla. Mikäli keulahytissä on erillinen wc, vaikuttaa keulapunkka hivenen ahtaalta.

Samoin kuin 38-jalkaisessa, on tässäkin mallissa lisää säilytystilaa istumalaatikon alla. Perähytit ovat samanmittaiset. Pentteri ja wc ovat myös samankokoiset kuin 38:ssa, kun taas salonki ja keulahytti ovat isompia. Ihan keulassa on myös säilytystilaa.

Dehler 38:n ja 46:n tapaan Dehler 42 on saatavana vakioversiona tai kisaversiona. Vakioversiona Dehler 42 on rauhallinen purjevene. Siihen saa mm. istumalaatikon pöydän ja uimatason perään. Kisaversiossa on syvempi köli ja korkeampi masto. Veneen hintaa ja julkistusaikaa ei ole vielä kerrottu.

www.dehler.com

banner-980x400