DB Marinan palvelut kehittyvät entisestään

DB Marina, Buster Rent ja Varsinais-Suomen Avis yhteistyöhön veneiden ja autojen vuokraamiseksi Taalintehtaalla

DB Marina kehittää Taalintehtaalla klusteria palvelemaan veneilijöitä sekä saaristossa vapaa-ajalla ja vakituisesti asuvia. Viimeisen kahden vuoden aikana DB Marina on kasvanut yli 20% vuosivauhtia ja näkymät jatkuvat positiivisina. Klusterissa toimii jo kymmenkunta yritystä, jotka tarjoavat monenlaisia palveluja: Taalintehtaan Rakennuspalvelu – Byggis dynaaminen rakennusalan yritys, jolla on 25 vuoden kokemus saaristorakennuksesta, erityisesti Marinetekin betoniponttonilaitureista, D-marin, kattavat korjaus- ja huoltopalvelut veneenomistajalle, DB Trämet, puuveneiden entisöinti ja korjaus, mittatilaushuonekalujen, ovien ja ikkunoiden valmistus. Myös tunnettu suomalainen laiturirakentaja Marinetek valmistaa aallonvaimennusponttoneja DB Marinan tiloissa.

DB Marina rakentaa uuden n. 150-paikkaisen pienvenesataman Taalintehtaalle 2020 ja kehittää Taalintehtaan vierassataman toimintoja edelleen.

Buster Rent on vuonna 2015 perustettu venevuokraamo, joka toimii Turussa, Raisiossa ja Helsingissä. Kaudella 2020 Buster Rent laajentaa toimintaansa Taalintehtaalle ja Espooseen. Buster Rentin mallisto koostuu Buster-, Yamarin- ja Cross-veneistä, jotka ovat Pohjoismaiden suosituimpia ja luotetuimpia venemerkkejä. Veneissä on kattava ja laadukas perusvarustus sekä pelastusliivit kaikille matkustajille. Buster Rentiltä vuokraat veneen juuri niin pitkäksi aikaa kuin haluat, eikä vuokraaminen edellytä kausi- tai jäsenmaksuja. Maksat vain käyttämästäsi ajasta.

Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueen Avis-autovuokraamolla on noin 250 auton valikoima henkilö- ja pakettiautoja erilaisiin tarpeisiin. Avis on vuonna 1946 perustettu autonvuokrausyritys, joka toimii nykyisin 165 maassa ja yli 5000 vuokrauspisteessä. Yhdessä sisaryrityksensä Budget Car Rentalin kanssa Avisilla on Suomen laajin autonvuokrauksen palveluverkosto.

Venevuokraus

Keväällä 2020 DB Marina aloittaa yhdessä Buster Rentin kanssa veneiden vuokraamisen Taalintehtaalla. Uusi palvelu mahdollistaa veneilyn, ja Saaristomeren parhaisiin kohteisiin tutustumisen Taalintehtaalla ja Kemiönsaarella vieraileville sekä paikallisille asukkaille. Yhteistyön myötä kesänviettäjät pääsevät nauttimaan veneilyn iloista ilman huolta säilytyksestä, huolloista tai muusta ylläpidosta. Tämän helpommaksi veneily saaristossa ei tule, ja toimintamalli tukee veneilyn uusia tuulia. Veneitä voi vuokrata päiväksi, viikonlopuksi tai viikoksi kaikkina viikonpäivinä. Myös veneen vuokraaminen koko kesäksi onnistuu. Vierassataman toimisto ja henkilökunta opastavat veneiden käyttöön.

Vuokraveneet ovat turvallisia ja hyvin varustettuja Buster-, Yamarin- ja Cross-merkkisiä veneitä, jotka kaikki lukeutuvat Pohjoismaiden suosituimpiin venebrändeihin. Venevaihtoehtoja ja määrää tullaan säätämään kysynnän mukaan ja ensimmäisessä vaiheessa veneinä toimivat:

Buster X
(pituus 5,35 m, leveys 2,01 m, moottoriteho 70 hv, henkilömäärä 7)

Buster X on monipuolinen yleisvene, joka sopii moneen menoon. Juuri mallin monipuolisuus tekee siitä yhden Buster Rentin suosituimmista venemalleista. Seitsemälle hengelle rekisteröity Buster X mukautuu myös tilanteisiin, joissa kuormaa on mukana tavanomaista enemmän. Buster X soveltuu myös erinomaisesti kalastukseen. Suuri, selväpiirteinen avotila tekee liikkumisen veneessä vaivattomaksi. Väljät tilat antavat tilaa kipparin kalakavereillekin ja tekevät uistelusta entistä sujuvampaa. Mallin erittäin merikelpoinen runko sopii mainiosti pidemmillekin päiväretkille ja kalareissuille.

Yamarin Cross 62 BR
(pituus 6,15 m, leveys 2,29 m, moottoriteho 130 hv, henkilömäärä 7)

Alumiinirunkoinen ja lasikuitukantinen Cross 62 BR tarjoaa hyvät matkustustilat seitsemälle hengelle ja soveltuu mainiosti esimerkiksi päiväretkeilyyn, mökkiveneeksi ja yhteyskäyttöön. Ajo-ominaisuuksiltaan erinomainen vene kulkee vakaasti kovemmassakin kelissä ja sporttisuutensa ansiosta se soveltuu myös mainiosti vesiurheiluun. Veneessä on suuri taka-avotila, jonka reilunkokoisella U-sohvalla on mukava nautiskella kesäpäivästä. Veneen perässä on reilunkokoiset uimatasot, joilta on mukava pulahtaa veteen rauhaisassa satamassa ja jotka myös sujuvoittavat liikkumista veneen ja laiturin välillä.

Autonvuokraus

Samanaikaisesti DB Marina ja Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueen Avis- autovuokraamo aloittavat autonvuokrausyhteystyön samassa paikassa. Autonvuokraus palvelee kaikkia Taalintehtaalla: se mahdollistaa tutustumisen Kemiönsaareen ja lähialueisiin laajemmin, palvelee paikallisia ja vapaa-ajan asukkaita, jos tilapäinen autotarve yllättää ja helpottaa veneilijöiden miehistön vaihtoja. Auton- ja veneenvuokraus on siis oiva lisä Taalintehtaan ja DB Marinan palvelutarjontaan.

Lisätietoa:
www.dbmarina.fi

Pro Sail

Lähde: DB Marinan tiedote

banner-980x400