DB Marina rakentaa uuden pienvenesataman Taalintehtaalle veneiden kausisäilytystä varten

Kuva: Camilla Moberg

DB Marina kehittää Taalintehtaalla klusteria palvelemaan veneilijöitä sekä saaristossa vapaa-ajalla ja vakituisesti asuvia.

Viimeisen kahden vuoden aikana DB on kasvanut yli 20 % vuosivauhtia ja näkymät jatkuvat positiivisina. Klusterissa toimii jo kymmenkunta yritystä, jotka tarjoavat monenlaisia palveluja: D-marin, kattavat korjaus- ja huoltopalvelut veneenomistajalle, DB Trämet, puuveneiden entisöinti ja korjaus, mittatilaushuonekalujen, ovien ja ikkunoiden valmistus.

DB Marina on aloittanut uuden noin 200 paikkaisen pienvenesataman projektin. Tavoitteena on rakentaa täyden palvelun moderni pienvenesatama raskasponttooneilla ja eri kokoisilla aisapaikoilla avoveneistä aina yli 60 jalkaisiin veneisiin saakka. Satamaa suojaamaan idänpuolelisilta tuulilta rakennetaan n. 100m pitkä tehokas aallonvaimennin. Satamasta rakennetaan ympäristöystävällinen Roope-satama, jossa kierrätys ja ympäristöasiat on otettu huomioon. Alueelle tulee huoltorakennus, sauna- ja suihkitilat, septityhjennnys ja huoltolaituri. Pysäköintipaikat autoille löytyy sisä ja ulkotiloista. Alue suojataan aidoin ja valvontakameroilla. Yhdessä vierassataman laajennuksen kanssa koko Taalintehtaan satama-allas on projektien valmistuttua suojassa alloilta. Sataman rakennustyöt tapahtuvat vaiheittain 2019-2024 ja alkavat kun tarvittavat luvat on saatu. Tavoitteena on saada aallonvaimennin ja esimmäiset laiturit valmiiksi ensi kaudelle.

Yhtiö uskoo, että Saaristomeren vierassatamien investoinnit ja veneilyn muuttuminen entistä palvelukeskeisemmäksi muuttaa veneilyn painopistettä kokonaisvaltaisemman palvelun ja Saaristomeren suuntaan. Uuden sataman, hallinen ja palvelujen myötä DB Marinalla on erinomaiset edellytykset tarjota veneilijöiden kaipaamia palveluja keskeisellä paikalla Saaristomerellä. Taalintehtaalta löytyy niin veneiden talvisäilytys-, korjaus-, entisöinti- ja huoltopalvelut. Kesäsesongin aikana Taalintehdas tarjoaa laituripaikat ja kaikki veneilijän tarvitsemat palvelut kivenheiton päästä toisistaan.

Laituripaikoista ja veneisiin liittyvistä palvelusta kiinnostuneet saavat lisätietoa osoitteesta laituripaikat@dbmarina.fi

”Uusi satama on osa DB Marinan pitkäaikaista kehitysprojektia ja auttaa meitä palvelemaan veneiljöitä entistä kokonaisvaltaisemmin”, kertoo Sam Forsbom, DB Marinan hallituksen puheenjohtaja.

Lisätietoa:
www.dbmarina.fi

Pro Sail

Lähde: DB Marinan tiedote

banner-980x400