Arcona 465 – tyylikäs uutuus Ruotsista

Arcona esitteli Tukholman Uivassa uuden 46-jalkaisen. Edes telakan sivuilla ei ollut tuolloin vielä tietoja uudesta mallista, joka tuli messuille ilman, että isopurjetta oli kertaakaan nostettu.

Uutuusmalli saa 46-jalkaisen edeltäjänsä näyttämään vanhanaikaiselta. Runko on hiilikuituvahvistettu, kaikki laipiot on laminoitu kiinni runkoon ja veneen pohjalla on teräskehikko. Peräsin on hiilikuitua, mutta peräsinvarsi on alumiinia. Veneen kölissä on pitkä bulbi, joka on kiinnitetty lasikuidulla päällystettyyn teräslevyyn.

Kansirakenteessa on uusien Swanien tyylin mukaisesti kaksi raitaa. Veneessä on myös pienet runkoikkunat. Näiden tarkoituksena on enemmänkin päästää valoa sisään kuin avata maisemia.

Vaikka veneessä on modernit linjat ja kehittynyt rakenne, on se kannen alta varsin perinteinen. Sisustusratkaisu on tämän kokoiselle veneelle hyvin tyypillinen, kolme hyttiä ja kaksi vessaa. Keulahytti ulottuu aina mastolle asti ja ihan keulassa on säilytystila purjeille. Veneessä on toimiva karttapöytä sekä kaksi nojatuolia. Pentteri on myös tilava, kun taas perävessa voisi olla hivenen isompi.

Istumalaatikossa on myös uudenaikaisia ratkaisuja. Kaksi ruoria on nykyään normaalia myös Arconalle, joka pitkään pitäytyi yhdessä ruorissa. Veneen perä on myös avoin, vaikka ruorimiehen takana on kantta nostettu.

Arcona on esitellyt hienon veneen, jolla on iso purjepinta-ala. Tämä tuo myös isoja voimia, jotka vaativat vahvoja rakenteita, mikä vuorostaan nostaa hintaa. Veneen lähtöhinta on yli 550 000 euroa. Tällaisen veneen ostaja useimmiten haluaa myös hyvät varusteet niin matka- kuin kilpapurjehdukseen, jolloin todennäköinen ostohinta nousee yli 650 000 euroon.

www.arconayachts.se

banner-980x400