Åländska Segelsällskapet purjehti selvään voittoon Vaasan osakilpailussa

Kuva: Pepe Korteniemi

Suomen Purjehdusliigan toinen osakilpailu Vaasassa 21.– 22. heinäkuuta sujui täysin Åländska Segelsällskapetin, ÅSS, hallinnassa. Vaikeat sääolosuhteet hankaloittivat hieman kilpailun kulkua.

Suomen Purjehdusliiga käynnistyi reilu kuukausi takaperin Maarianhaminan osakilpailulla. Tuolloin Wasa Segelförening ylsi voittoon tasaisella suorituksellaan. Kotikisassaan toiseksi jäänyt ÅSS lähti Vaasaan revanssi mielessä.

Suomessa valloillaan oleva lähes trooppinen ilmasto toi oman mausteensa Vaasan osakilpailuun. Avauspäivänä lauantaina purjehtijoiden riesana olivat niin heikko tuuli kuin ukkosmyrsky.

Haastavat olosuhteet koettelivat lähes jokaista venekuntaa, mutta ÅSS suoritti koko viikonlopun käsittämättömän tasaisen laadukkaalla rutiinilla. Hallitseva Purjehdusliigan mestari esiintyi juuri niin vahvasti kuin odottaa saattoi.

ÅSS:n Staffan Lindberg ei peitellyt tyytyväisyyttään kilpailun päätyttyä.

”Kilpailu meni kyllä täysin suunnitelmien mukaisesti. Voitettiin lähes kaikki lähdöt, joten ei voi olla muuta kuin tyytyväinen. Kaikki sujui varsin hyvin”, Lindberg sanoo.

Hän kertoo, että kauden avauksessa Maarianhaminassa heillä oli heikko jakso keskivaiheilla kisaa. Lindbergin mukaan kolme tai neljä lähtöä menivät varsin huonosti ja sulattivat haaveet voitosta. ÅSS sijoittui silti kotikilpailussaan toiseksi, mutta vähän jäi hampaankoloon Lindbergin mukaan.

”Pienellä revanssihengellä lähdettiin Vaasaan, kun WSF haki meidän kotikilpailustamme voiton. Saimme mitä tavoittelimme”, kertoo Lindberg.

Ahvenanmaan kokonaispanos Vaasassa oli muutenkin vahva. Mariehamns Seglarförening nappasi toisen sijan. Johtopaikalta omaan kotikisaansa startannut Wasa Segelförening, WSF, esiintyi odotetun hyvin kotivesillään, vaikka vauhti ei ÅSS:lle tällä kertaa riittänytkään. WSF sijoittui kolmanneksi.

Suomen Purjehdusliiga huipentuu Helsingin Lauttasaareen 17.– 19. elokuuta. Tuolloin purjehditaan liigan kolmas ja viimeinen osakilpailu Uiva Venenäyttelyn yhteydessä.

Paras seura saa pääpalkinnokseen käyttöönsä oman kisaveneen Nord Stream Race -avomeripurjehduskilpailuun 2019.

Purjehdusliigan kotisivut: spv.fi/purjehdusliiga/

Pro Sail

Lähde: Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n tiedote

banner-980x400